Terrence Grandchester
Καλώς ήρθατε στο forum μας.
Παρακαλώ εγγραφείτε ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε περισσότερα οφέλη και προνόμια.
Ας αρχίσει η συζήτηση...

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Terrence Grandchester
Καλώς ήρθατε στο forum μας.
Παρακαλώ εγγραφείτε ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε περισσότερα οφέλη και προνόμια.
Ας αρχίσει η συζήτηση...
Terrence Grandchester
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Εικονοθήκη

Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Empty
Πρόσφατα Θέματα
» Κάντυ Κάντυ, γύρισα στο ίντερνετ και βρήκα πολλά για σένα...
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Τετ Νοε 13, 2024 6:10 pm από ariel

» Ειναι αγχολυτικη η μικρη ξανθια;
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Δευ Νοε 11, 2024 7:38 pm από ariel

» Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος;
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Τρι Νοε 05, 2024 5:09 pm από ariel

» Τα ομορφότερα Fan Arts
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Κυρ Οκτ 27, 2024 10:12 am από Marianna Blue Lagoon

» Γιορτινό Theme
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Κυρ Οκτ 06, 2024 8:28 am από Marianna Blue Lagoon

» Κουίζ καντυ
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Κυρ Σεπ 15, 2024 12:38 pm από Marianna Blue Lagoon

» Casting...
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Δευ Απρ 15, 2024 10:52 pm από ariel

» Τερρο-Δωράκια
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Πεμ Μαρ 21, 2024 4:46 pm από Marianna Blue Lagoon

» Ο ΑΝΤΟΝΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ Ο ΑΛΜΠΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.ΑΡΑΓΕ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΟΥΙΛΛΙΑΜ?
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Τετ Μαρ 13, 2024 4:06 am από Marianna Blue Lagoon

» Οι ήρωες της Κάντυ και οι άλλοι.
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Δευ Μαρ 11, 2024 10:17 pm από ariel

» ποιο πιστευετε οτι είναι το αγαπημενο ποτο του τερρυ;
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Σαβ Μαρ 09, 2024 7:05 am από Marianna Blue Lagoon

» Εξώφυλλά του περιοδικού από διάφορες χώρες
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Δευ Δεκ 04, 2023 5:12 pm από Marianna Blue Lagoon

» Ο χωρισμός. Επιλογή ή πεπρωμένο;
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Παρ Μάης 26, 2023 4:34 pm από Marianna Blue Lagoon

» Ελληνική Έκδοση του περιοδικού
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Τετ Φεβ 15, 2023 1:49 pm από Marianna Blue Lagoon

» Σχολια για τις Τερρο-δημιουργιες!
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Τρι Ιαν 31, 2023 2:01 pm από Marianna Blue Lagoon

» Χριστουγεννιάτικα αβαταρ
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Σαβ Δεκ 10, 2022 2:55 pm από Marianna Blue Lagoon

» Σχόλια για "Μετά από εκείνη τη νύχτα"
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Τετ Ιουν 29, 2022 9:12 am από ΜΙΜΙ

» Σε ποιο επεισόδιο βρίσκετε πιο όμορφο τον Τέρρυ ?
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Τετ Μάης 25, 2022 12:22 pm από Marianna Blue Lagoon

» Μετά από εκείνη τη νύχτα.
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Παρ Μάης 06, 2022 12:00 pm από bettina

» Σχολια για ''η εποχη των ασφοδελων - the season of daffodils (by josephine hymes)
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Icon_minitime1Τετ Σεπ 15, 2021 12:21 pm από stardustia

Ψηφοφορία

Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος;

Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Vote_lcap72%Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Vote_rcap 72% [ 79 ]
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Vote_lcap21%Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Vote_rcap 21% [ 23 ]
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Vote_lcap5%Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Vote_rcap 5% [ 5 ]
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Vote_lcap2%Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Vote_rcap 2% [ 2 ]

Σύνολο Ψήφων : 109

TGF Networks
Find us on Facebook Follow us on Twitter Our channel on youtube
Instagram
Affiliates
Candy and Terry's Paradise
Candy In Greek Project

Vampire Knight
Greek Otaku Network
More Affiliates

+27
HAMLET
bettina
titika
stardustia
66Promises
peny
Lizzy Cullen
ELENI
fandy
Masta87
lina
eva
souka
AlbertForEver
MsXrysaugi
E.T.
nina
eleonor
Anonimous!!
Dalia
ΜΙΜΙ
tania
nuitetoile21
nansecrets
ariel
libra
juliet
31 απαντήσεις

Σελίδα 8 από 12 Επιστροφή  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Επόμενο

Πήγαινε κάτω

Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Vote_lcap72%Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Vote_rcap 72% 
[ 79 ]
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Vote_lcap21%Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Vote_rcap 21% 
[ 23 ]
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Vote_lcap5%Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Vote_rcap 5% 
[ 5 ]
Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Vote_lcap2%Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Vote_rcap 2% 
[ 2 ]

Σύνολο Ψήφων : 109

Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Empty Απ: Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος;

Δημοσίευση από candy barrymore Παρ Δεκ 25, 2020 11:00 am

Έλλη έγραψε:Αυτό το "Σ'αγάπησα" εμενα μου βγάζει πολύ πόνο και νοσταλγία. Κανένας τους δεν ήθελε να δοθεί τέλος στη σχέση τους, στο τέλος όμως ήταν αναπόφευκτο. Αυτό όμως δε σήμαινε ότι θα κατεπνιγαν τα αισθήματα που έτρεφαν ο ένας για τον άλλο. Μετά από χρόνια, η ανάμνηση του Τέρρυ είναι κάτι που πονάει πολύ την Κάντυ, είναι ένα κεφάλαιο που έκλεισε τόσο βίαια και χωρίς τη θέλησή τους.

Έτσι είναι αγαπητή Έλλη. Γι'αυτό στεναχωριέμαι κ γω γιατί δεν βλέπω που στέκεται πως κατέληξε μαζί του ,στην αρχή αυτό πίστευα μα είχα διαβάσα μόνο το σημείωμα του Τέρρυ ..πφφφ...αλλά μετά απ τα ενθαρρυντικά σχόλια της φίλης , θα μελετήσω με μεγάλη προσοχή και μετά θα επανέλθω ...να ξέρουμε κ τι μας γίνεται χαχαχα

Καλέ ! Χθες έμαθα ότι στο γαλλικό ΚΑΝΤΥ ο Άντονι δεν πέθανε ,βρίκεται σε κώμα και τον περιμένουν να ξυπνησει .Αυτό χαλάει το σενάριο , δεν βρίσκεις ;
Τελικά αρχίζω να καταλήγω ότι η κάθε χώρα φέρνει στα μέτρα της το σενάριο της Κάντυ ..
Καλά Χριστούγεννα σε όλους στο φόρουμ , μα τι όμορφο φόρουμ γεμάτο ζεστασιά ,αναμνήσεις και ξεκαρδιστικά αστεία !
candy barrymore
candy barrymore
Antony
Antony

Αριθμός μηνυμάτων : 212
Ημερομηνία εγγραφής : 21/12/2020

Αρέσει στους χρήστες nansecrets και bettina

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Empty Απ: Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος;

Δημοσίευση από Έλλη Παρ Δεκ 25, 2020 11:18 am

Χμ...αν ο Άντονυ βρίσκεται σε κώμα τότε όλα αλλάζουν. Εννοείται ότι η Κάντυ δεν θα έφευγε ποτέ απο την Αμερική και θα έμενε δίπλα του, περιμένοντας να ξυπνήσει. Εγώ σκεφτόμουν και το αλλο: Μα τόσες φορές είχε πέσει από το άλογο όταν έκανε προπονήσεις για το ροντέο δεν έπαθε τίποτα και η Ελιζα μόνο πονούσε όταν είχε πέσει (Καλά το έκανε και πιο δραματικό από ότι είναι άλλα θα μου πεις Ελιζα είναι αυτή , στραμμένη την προσοχή πάνω της θέλει). Γιατί στο κυνήγι ήταν μοιραίο το πέσιμο; Μετά όμως λέει ο Στήαρ ότι χτύπησε στο κεφάλι κι έχασε πολύ αίμα οπότε αυτο ήταν καταλυτικό.
Έλλη
Έλλη
Antony
Antony

Αριθμός μηνυμάτων : 344
Ημερομηνία εγγραφής : 26/04/2019

Αρέσει στον χρήστη nansecrets

Δημοσίευση από candy barrymore Παρ Δεκ 25, 2020 1:29 pm

Ο Άντονι πέθανε , οι Γάλλοι μόνο το άλλαξαν.Άσε που χαλάει το σενάριο αν ήταν σε κώμα και πήγαινε κολέγιο η Κάντυ και ερωτευόταν τον Τέρρυ .Το άλλαξαν γιατί τα παιδάκια είχαν παθει κατάθλιψη και σύμφωνα με τα δεδομένα στη χώρα τους το ΕΣΡ δεν επέτρεψε να δείξει πως ένα παιδί πεθαίνει .Οχι πως δεν πέθανε όμως .
candy barrymore
candy barrymore
Antony
Antony

Δημοσίευση από stardustia Τρι Δεκ 29, 2020 11:29 am

Candy, επειδή ο χρόνος μου αυτη τη στιγμή είναι απίστευτα περιορισμένος για μακρές αναλύσεις (όπως της Αριέλας και η δική σου), απλά να γράψω ότι συμφωνώ απόλυτα με την Ariel, έχουμε ρίξει ατελείωτα σεντόνια κατά καιρούς.
Μόνο για το θέμα του πίνακα του λόφου που αναφέρεις και στην ανάρτησή σου μετά την ανάρτηση της Αριέλας, θα σου θυμίσω ότι πάνω στο λόφο είχε σταθεί ο Terry τη μοναδική φορά που επισκέφτηκε το σπίτι της Πόνυ, όταν πήγε Αμερική αφού έφυγε από τον Άγιο Παύλο. Πήγε στο οικοτροφείο και γνώρισε της μαμάδες της καλής του, είδε με τα μάτια του το χώρο που μεγάλωσε κι αγάπησε, όπως του τον περιέγραφε όταν βρίσκονταν στον Άλλο Λόφο, εκεί στο σχολείο της Αγγλίας. Ήταν ένα προσκύνημα κατά κάποιον τρόπο (κι αν με ρωτάς έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αξία στην αγάπη του για το κορίτσι, αληθινά την αντιμετωπίζει σαν κάτι ιερό). Εκεί που στάθηκε μες στο χιόνι κι έπαιξε τη φυσαρμόνικα στο άνιμε και σκεφτόταν την αγαπημένη του. Και ελάχιστες στιγμές μετά εκεί στάθηκε κι η Κάντυ κλαίγοντας που δεν τον πρόλαβε, κοιτώντας τα ίχνη του να τα σβήνει το χιόνι, πνιγμένη στη συγκίνηση από τη χειρονομία του να κάνει τόσο δρόμο μόνο για να γνωρίσει το δικό της τόπο και τους πιο δικούς της ανθρώπους. Γιατί διάβαζε τα αισθήματά του για εκείνη πίσω από την πράξη αυτή. Να που ο λόφος σημαίνει πολλά για τον Terry και την Candy τελικά. Ακόμα κι αν στην ιστορία έχουμε κατ' όνομα τον λόφο να αποδίδεται στον Άλμπερτ (πρίγκηπας του λόφου), στην πράξη, τόσο στο άνιμε όσο και στο μάνγκα, ο λόφος έχει τεράστια συμβολική σημασία για το ζευγάρι T-C.
Αφού το έχεις με την αγγλική, θα σε παραπέμψω και σε ένα καταπληκτικό fic μιας κοπέλας από Αργεντινή (στη Λατινική Αμερική υπάρχει τεράστια ομάδα που λατρεύει την ιστορία της Candy), η οποία μετά την ανάγνωση της Νουβέλας, έρχεται να συμπληρώσει με το δικο της τρόπο το κενό διάστημα που παρεμβάλλεται μεταξύ της αποστολής του γράμματος του Terry και του τέλους της Νουβέλας που βρίσκει την ηρωίδα μας παντρεμένη κι ευτυχισμένη με τον άντρα της. Προσωπικά θεωρώ αυτή την καλύτερη απόπειρα απόδοσης της ιστορίας, χωρίς να παραποιεί στο ελάχιστο τα δεδομένα της Νουβέλας.
Για έναν ολόκληρο χρόνο προσπάθησα να κανω τη μετάφραση για να τη διαβάσουν και οι φίλες εδώ που δεν το έχουν τόσο με τα αγγλικά, με τη βοήθεια και τις πολύτιμες υποδείξεις των Ariel και Hamlet, αλλά ακριβώς στα μισά άφησα επ' αόριστον την προσπάθεια γιατί μου δαπανούσε πάρα πολύ χρόνο καθώς είμαι εργαζόμενη μαμά (πλήρους απασχόλησης). Το κείμενο είναι πολυσέλιδο και ιδιαίτερα προσεγμένο στη γλώσσα και τη λεπτομέρεια, απίστευτη  έρευνα από τη μεριά της δημιουργού για να ταιριάζει στο πνεύμα της εποχής και του χώρου που διαδραματίζεται, θα μείνεις άφωνη...
Αν έχεις χρόνο για μετάφραση έχω μια πρόταση:
Αφού διαβάσεις το πρωτότυπο και μας πεις τη γνώμη σου, μπορώ να αναρτήσω τη μετάφραση μέχρι εκεί που τη φτάσαμε και συνεχίζεις εσύ το υπόλοιπο.
Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για μας που το έχουμε αγαπήσει και προσπαθήσει πολύ να το μεταφέρουμε εδώ για τις φίλες μας, αλλά λόγω ανωτέρας βίας η προσπάθεια έμεινε στα μισά.

The Season of the Daffodils by Josephine Hymes

https://drive.google.com/file/d/1K9nnORkg8BxVOyf2ZFrssz0rPwRv-yQg/view

Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Tumblr_p0qj24m5Pz1vq9c7bo1_500

ever fixed mark
stardustia
stardustia
Terry Lover
Terry Lover

Αριθμός μηνυμάτων : 3927
Ημερομηνία εγγραφής : 15/09/2016
Τόπος : ...and let me play among the stars!
Χιούμορ : μμμμμ;!

Αρέσει στον χρήστη candy barrymore

Δημοσίευση από candy barrymore Τρι Δεκ 29, 2020 1:23 pm

stardustia σ'ευχαριστώ πολύ για όσα μου έγραψες, θα διαβάσω και αυτό το κείμενο λοιπόν μήπως μου αλλάξει γνώμη , διάβασα το βιβλίο όλο και το μάνγκα και είδα ξανά τα επεισόδια που έπρεπε να δω , λογω της κατάστασης της χώρας, εγώ καλώς ή κακώς εχω βρει χρόνο πολύ τώρα, μέσα απ'αυτούς τους περιορισμούς .Όλα αυτά τα παραπάνω τα έκανα μαζί με τον σύζυγό μου , που είναι πιο αντικειμενικός .Αν και προσωπικά είχα υποψίες για το που θα καταλήξω , ο άντρας μου, μου έδωσε τη δική του οπτική γωνία στο αν ο Άλμπερτ άρχισε να βλέπει ερωτικά την Κάντυ αλλά και σε συμβολισμούς στη σειρά και το βιβλίο που δυστυχώς δεν είχα καταλάβει..
Θα διαβάσω αυτό που μου έστειλες. Εδώ είναι ένα φόρουμ για τον Τέρρυ και αν και θαυμαστρια του μέχρι στιγμής δεν με έχει πείσει τίποτα πως μένει με την Κάντυ. Έχω τα επιχειρήμάτα μου.Αυτο που θέλω να σας ρωτήσω κορίτσια είναι αν μπορώ να τα προβάλλω .Ακριβώς γιατί το φορουμ είναι για τον Τέρρυ.Δεν με νοιάζει να πείσω καμιά σας, θεωρώ πως η κάθε κοπέλα-γυναίκα έχει δικαίωμα της γνώμης της,σαφώς και δεν θέλω να εκνευρίσω καμία .Αυτό που δεν μου αρέσει είναι οι δυο κατηγορίες Τερρυκιές και Αλμπερτικές .Το αν κατέληξε μέχρι στιγμής πως μένει με τον Αμπερτ δεν με βάζει στην κατηγορία Αλμπερτικιά.
Εδώ μέσα βρήκα πολύ χιουμοριστικά σχόλια και ειλικρινά έπεσα κάτω απ'τα γέλια .Έκλαιγα .Βρήκα όμως και κάποια περί ηθικής αυτών που πιστεύουν πως ο Αλμπερτ κατέληξε με Κάντυ..αυτά δεν μου αρέσουν καθόλου.Οι χαρακτηρισμοί και η κριτική σε ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζουμε , γιατί αυτοί κατανοούν την ιστορία από άλλη ματιά , είναι κάτι που ξεκάθαρα καταδικάζω , δεν το κάνω και δεν μου αρέσει να το βλέπω να το κάνουν.Ο Αλμπερτ δεν μεγάλωσε την Κάντυ σαν πατέρας της γιατί κι αυτός ηταν πολύ μικρός .Και δεν αφήνει υπόνοια η Μιζούκι πως τη κοιτάει ερωτικά όσο είναι παιδί , αν ήταν έτσι θα είχε απαγορευτεί η σειρά.Επισης οι ενήλικες και μεγαλύτερες, απο 30 κ πάνω φίλες εδω ξέρουμε ότι οι αντρες αργούν πολύ να ωριμάσουν.
Για να μη σε κουράζω αγαπητή φίλη αυτο που ρωτάω και εσένα που παρότι είσαι πολυάσχολη ,εργαζόμενη μανούλα ,έκατσες και μου έγραψες τόσα, είναι αν μπορώ να πω τη γνώμη μου χωρίς να προκαλέσω πίκρα σε καμιά σας και χωρίς να είμαι Αλμπερτικιά .Δηλώνω βέβαια πως ύστερα από μαγκα και τελευταία νουβέλα καθώς και κάποια που λέει στο anime , του έδωσα άλλη αξία .
Έχω θυμώσει με την Μιζούκι πάντως .Για να πουλήσει το βιβλίο όπως η ίδια είπε , δεν συνέχισε το βιβλίο όπως θα έπρεπε και δεν έγραψε ξεκάθαρα με ποιον μένει και για να μην απογοητεύσει τις δυο κατηγορίες οπαδών αλλά και για το χρήμα - κατ' εμέ .Εγώ περιμένω σαφή συνέχεια.
Πολυλόγησα .. διαβάζω αυτό που μου έστειλες και μου λέτε αν θέλετε την γνώμη μου , όποια και αν είναι.
candy barrymore
candy barrymore
Antony
Antony

Δημοσίευση από stardustia Τρι Δεκ 29, 2020 1:46 pm

Διευκρίνιση:
Candy, δεν σε παραπέμπω στο κείμενο της Ζοζεφίνας για να αλλάξεις γνώμη. Καμία σχέση...
Απλά είπα ότι είναι ένα πολύ ωραίο fic και αν κάποιος έχει το χρόνο αξίζει να το διαβάσει, γιατί ως λογοτέχνημα έχει αρετές. Η ιστορία είναι φανταστική (ούτως ή άλλως) και υποκειμενική ως προς την προσέγγιση της ιστορίας της Μιζούκι.
Όσο για το κατά πόσο θέλουμε να υπάρχει διάλογος δε νομίζω να έχει αντίρρηση καμιά εδώ μέσα, αν και δεν ανήκω στα ιδρυτικά στελέχη. Επειδή όμως επεδίωξα να γνωριστώ με τα κορίτσια και με έχουν τιμήσει με τη φιλία τους, μπορώ με σιγουριά να πω ότι με χαρά ΟΛΕΣ περιμένουμε όμορφες ιδέες και απόψεις, πάντα με σεβασμό διατυπωμένες.
blowkiss:

Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Tumblr_p0qj24m5Pz1vq9c7bo1_500

ever fixed mark
stardustia
stardustia
Terry Lover
Terry Lover

Δημοσίευση από candy barrymore Τρι Δεκ 29, 2020 2:08 pm

Το κατάλαβα πως δεν θες να αλλάξω γνώμη χαχαχα , δηλώνω πως θέλω εγώ ,γι' αυτό ψάχνω επιχειρήματα .Το ζευγάρι Τέρρυ Κάντυ μου αρέσει πολύ όσο και να έχει ανέβει στα μάτια μου ο Άλμπερτ.Κυρίως γιατί νιώθω πως ο Τέρρυ αδικήθηκε και ειναι και το μόνο σημείο που διαφωνώ με τον άντρα μου .Η διαφορά που υπάρχει μέσα μου για το ζευγάρι Αλμπερτ - Κάντυ είναι πως κ αυτός θα ήταν ομορφος συνδυασμός(παλιότερα χτυπίομουν κ έκλαψα μετά απο πολύυυυυ καιρό για το χωρισμό της με τον Τέρρυ).Γιατί αγαπούν με τον ίδιο τρόπο , γεμάτο ανιδιοτέλεια και γιατί αυτή η σχέση θα μπορούσε να στηριχθεί σε άλλες βασεις , αν ο έρωτας έφευγε (αν υποθέσουμε πως υπήρχε ).
  Οφείλω να πω όμως ότι άφησαν σπουδαία κενά στην ιστορία και στη σειρά και στο μάνγκα και στο βιβλίο.
 Πιο πάνω αναφέρθηκα σε χαρακτηρισμούς που κάποιοι είναι αστείοι βέβαια (βλ. woody fans) αν και δεν έχουν σχέση με ότι διαδραματίζεται στο έργο .Ο Γούντι Άλλεν ήταν παντρεμένος με την Μια Φάρρου, και όμως έφτασε να κοιτάξει πονηρά το παιδί που μαζί υιοθέτησαν ..και ήταν μικρό παιδί ...και όσο και να δηλώνει πως δικαιώθηκε με το χρόνο που την παντρεύτηκε και έζησε μαζί της , εμένα μου φαίνεται ανώμαλο ότι έπραξε .Δε νομίζω να διαφωνεί καμία εδώ .
candy barrymore
candy barrymore
Antony
Antony

Δημοσίευση από ariel Τρι Δεκ 29, 2020 4:51 pm

Candy μου, κατ΄αρχήν θα συμφωνήσω απόλυτα με την Σταρ, οι απόψεις είναι όλες δεκτές, όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια. Εννοείται πως μπορείς να μιλήσεις υπέρ του ζεύγους Καντυ - Αλμπερτ και να επιχειρηματολογήσεις σχετικά. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε όλοι σε όλα και ούτε θα είχε και ενδιαφέρον.
Οι τσακωμοί και οι χαρακτηρισμοί αντίθετα, είναι πολύ δυσάρεστοι. Θα πρόσεξες οτι επιθέσεις, και μάλιστα πολύ προσωπικές, έγιναν και από τα δύο στρατόπεδα. Το βρίσκω θλιβερό και αναπολώ τις εποχές που μπορούσαμε να συνυπάρχουμε χωρίς ύβρεις και κακίες.
Κάθε άνθρωπος ερμηνεύει διαφορετικά αυτό που έχει αντίκρυ του. Το είχε γράψει πολύ όμορφα ο Κούντερα, στην Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι.Αν πω τη λέξη δέντρο, εσυ μπορεί να φανταστείς ένα καταπράσινο φουντωτό κέδρο, κι εγώ ενα γυμνό δέντρο στο δείλι. Ποια έχει δίκιο και ποια άδικο; Μιλάμε για το ίδιο και το ερμηνεύουμε διαφορετικά, αν και μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Φαντάσου να μιλάμε για πιο αφηρημένες έννοιες όπως η αγάπη, ή να αναλύουμε έναν πίνακα, ένα βιβλίο.
Θα σταθώ και θα πάρω πάσα από το σχόλιο που έκανες για τον Γούντι Αλλεν. Ηθικά, θεωρείς αυτό που έκανε κατακριτέο, αν και πρέπει να πούμε οτι νομικά δεν υπήρχε κόλλημα, γιατί δεν ήταν θετός πατέρας της νεαρής γυναίκας του. Η Φάροου, είχε κάνει μόνη την υιοθεσία και ο Αλλεν ποτέ δεν ανέλαβε νομικά την ευθύνη. Κατ' αναλογία, δεν βρίσκεις οτι υπάρχει το ίδιο νομικό κόλλημα στο γάμο της Κάντυ με τον Αλμπερτ; Υπάρχει μια πράξη υιοθεσίας ανάμεσά τους, πως θα μπορούσε να λυθεί; Μπορεί στα γράμματά τους να χαριτολογούν με τις λέξεις πατέρας και κόρη, αλλά η υιοθεσία δεν είναι καθόλου αστεία και επιπόλαια πράξη. Νομικά, δεν μπορείς να αποποιηθείς την κόρη σου και να την παντρευτείς, με όποιον τρόπο και αν την έχεις αποκτήσει. Ο Αλμπερτ αψηφώντας την ίδια του την οικογένεια, αποφάσισε να γίνει ο νόμιμος κηδεμόνας της, για να την προστατέψει και να της αλλάξει τη ζωή. Αργότερα αρνήθηκε στην ίδια την Κάντυ να λήξει την κηδεμονία, πάντα για το δικό της καλό. Θεωρείς οτι αυτός ο Αλμπερτ έκανε μετά στροφή 180 μοιρών για να ζήσει τον έρωτά του; Ο Αλμπερτ που για το καλό των Αρντλευ, έγινε τελικά ο Γουίλιαμ, με τεράστιο προσωπικό κόστος; Για μένα κάτι δεν κολλάει, υπάρχει ασυνέπεια στον χαρακτήρα που γνώρισα και αγάπησα. Και ηθικά και νομικά, ο γάμος της Κάντυ με τον Αλμπερτ έχουν τεράστια κενά που δεν μπορώ να συμπληρώσω.
Αντίθετα, η επανένωση του Τέρρυ με την Κάντυ κυλάει πολύ πιο εύκολα. Η Σουζάννα πέθανε. Ο Τέρρυ γράφει πως τα αισθήματα του δεν έχουν αλλάξει. Το μόνο εμπόδιο είναι οι πληγές και ο χρόνος, αλλά αυτά μπορούν να αλλάξουν. Οι εφηβικοί έρωτες, έχουν μια φλόγα που δεν σβήνει εύκολα. Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες, είναι φωτιά που καίει.
Για μένα οι απλούστερες λύσεις είναι οι πιο λογικές. Προφανώς με διευκολύνει και οτι ποτέ δεν είδα τον υποτιθέμενο έρωτα του Αλμπερτ. Τον είδα προστάτη, φίλο και αδελφό, αλλά εραστή ποτέ και πουθενά. Οι διαφορετικές ερμηνείες που λέγαμε.

Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος; - Σελίδα 8 Images11

We are such stuff as dreams are made on; and our little life is rounded with a sleep.
The Tempest
ariel
ariel
Terry Total Freak
Terry Total Freak

Αριθμός μηνυμάτων : 16943
Ημερομηνία εγγραφής : 06/11/2010
Τόπος : Gyth Argen
Χιούμορ : think so??

Δημοσίευση από candy barrymore Τρι Δεκ 29, 2020 6:54 pm

ariel έγραψε:
Θα σταθώ και θα πάρω πάσα από το σχόλιο που έκανες για τον Γούντι Αλλεν. Ηθικά, θεωρείς αυτό που έκανε κατακριτέο, αν και πρέπει να πούμε οτι νομικά δεν υπήρχε κόλλημα, γιατί δεν ήταν θετός πατέρας της νεαρής γυναίκας του. Η Φάροου, είχε κάνει μόνη την υιοθεσία και ο Αλλεν ποτέ δεν ανέλαβε νομικά την ευθύνη. Κατ' αναλογία, δεν βρίσκεις οτι υπάρχει το ίδιο νομικό κόλλημα στο γάμο της Κάντυ με τον Αλμπερτ; Υπάρχει μια πράξη υιοθεσίας ανάμεσά τους, πως θα μπορούσε να λυθεί; Μπορεί στα γράμματά τους να χαριτολογούν με τις λέξεις πατέρας και κόρη, αλλά η υιοθεσία δεν είναι καθόλου αστεία και επιπόλαια πράξη. Νομικά, δεν μπορείς να αποποιηθείς την κόρη σου και να την παντρευτείς, με όποιον τρόπο και αν την έχεις αποκτήσει. Ο Αλμπερτ αψηφώντας την ίδια του την οικογένεια, αποφάσισε να γίνει ο νόμιμος κηδεμόνας της, για να την προστατέψει και να της αλλάξει τη ζωή. Αργότερα αρνήθηκε στην ίδια την Κάντυ να λήξει την κηδεμονία, πάντα για το δικό της καλό. Θεωρείς οτι αυτός ο Αλμπερτ έκανε μετά στροφή 180 μοιρών για να ζήσει τον έρωτά του; Ο Αλμπερτ που για το καλό των Αρντλευ, έγινε τελικά ο Γουίλιαμ, με τεράστιο προσωπικό κόστος; Για μένα κάτι δεν κολλάει, υπάρχει ασυνέπεια στον χαρακτήρα που γνώρισα και αγάπησα. Και ηθικά και νομικά, ο γάμος της Κάντυ με τον Αλμπερτ έχουν τεράστια κενά που δεν μπορώ να συμπληρώσω.
Αντίθετα, η επανένωση του Τέρρυ με την Κάντυ κυλάει πολύ πιο εύκολα. Η Σουζάννα πέθανε. Ο Τέρρυ γράφει πως τα αισθήματα του δεν έχουν αλλάξει. Το μόνο εμπόδιο είναι οι πληγές και ο χρόνος, αλλά αυτά μπορούν να αλλάξουν. Οι εφηβικοί έρωτες, έχουν μια φλόγα που δεν σβήνει εύκολα. Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες, είναι φωτιά που καίει.
Για μένα οι απλούστερες λύσεις είναι οι πιο λογικές. Προφανώς με διευκολύνει και οτι ποτέ δεν είδα τον υποτιθέμενο έρωτα του Αλμπερτ. Τον είδα προστάτη, φίλο και αδελφό, αλλά εραστή ποτέ και πουθενά. Οι διαφορετικές ερμηνείες που λέγαμε.
Το γεγονός ότι ο Γούντι Άλεν δεν είχε υιοθετήσει της  Φάρρου ,δεν το γνώριζα .Όμως τονίζω και πιστεύω ότι όλες συμφωνούμε εδώ πως τη κοίταξε όταν αυτή ήταν παιδί .Κορίτσια αυτό ειναι χυδαίο και φρικαλέο !Εμένα δεν με νοιάζει αν εμεινε κοντα της τελικά , την κοίταξε όταν ήταν παιδί , αρά τι είναι ; Και ο Άλμπερτ αν λυγουρεύοταν την Κάντυ μικρή το ίδιο θα ήταν.  Naughty Συγνώμη για τη λέξη μα εδώ μιλάμε για παιδεραστία .Συν το γεγονός πoυ πρέπει να τονιστεί και να μην παραμεριστεί καθόλου .. ο Γούντι Άλλεν γεννήθηκε το 35 και η νυν σύζυγός του το '70.Έχουν 35 χρόνια διαφορά ... μπορεί να συγκριθεί αυτό με τα 11 χρόνια που βρίσκουμε οπουδήποτε ; Σε πολλές συνηθισμένες σχέσεις ..και δεν θελω καθόλου να αναλύσω τον Γούντι Άλλεν γιατί η όλη ιστορία είναι ανήθικη :
- Ήταν η θετή κόρη της καλής του - δλδ απάτησε την καλή του με την θετή κόρη της
- Το πιο σπουδαίο.ΉΤΑΝ ΑΝΗΛΙΚΗ.Αν τα ξέρω καλά - σύμφωνα με την Μία Φάρροου 12 ετών.
-Έχουν 35 χρόνια διαφορά .Συν όλα τα παραπάνω .
Ο Άλμπερτ προσέφερε τ'ονομα στην Κάντυ , δεν την μεγάλωσε .Όταν την έσωσε ήταν 13 και αυτός 24. Ούτε την γλυκοκοίταζε σαν παιδί .Βασικά αυτό που κατανοώ είναι ότι ανέλαβε την ευθύνη, να γίνει αυτό που η θεία Ελρόυ του ζήτησε  εξαιτίας της. Λίγο μετά που τον έπιασε ο δασοφύλακας , ζήτησε να υιοθετηθεί η Κάντυ , νωρίτερα ήταν εξαφανισμένος .
Η Κάντυ ζήτησε πολλές φορές να ακυρωθεί η υιοθεσία όσο ήταν ανήλικη .Ξέρουμε μετά τι έκανε ; Δεν μας το λέει .Μετά ενηλικιώθηκε κιόλας .Δεν ξερουμε τους νόμους που είχαν οι ΗΠΑ 100 χρόνια πριν.. εδώ τώρα και δεν ξερουμε όλους τους νόμους που έχουν...Και δεν μας λέει τι έκανε η Μιζούκι ...
Αν υπήρχαν νομικές ή ηθικές υπόνοιες , δεν θα τις έσβηνε η Μιζούκι ; Δεν θα έλεγε προς Θεού τι είναι αυτά που καταλάβατε ;
Αναρωτιέμαι γιατί επέλεξε αυτόν να είναι ο πρίγκιπας του Λόφου και χειρότερα γιατι να της το αποκαλύψει κιόλας .Ένας φιλος ή αδερφός , κάποιος που δεν τρέφει τρυφερά ερωτικά συναισθηματα αγάπης δεν θα το αποκάλυπτε .Γιατί να το κάνει.Και σίγουρα κανένας φίλος δεν κρύβει ότι βρήκε τη μνήμη του , για να τη χορτάσει και άλλο. Οι φίλοι είναι σπουδαίοι, μα όταν υπάρχει ερωτική αγάπη αυτή μπαίνει πρώτη...και αυτό κάνει .Αυτό μου είπε και ο άντρας μου, πως τη βλέπει ξεκάθαρα ερωτικά,αλλά είναι αγνός , όπως εκείνη  .Αν επέλεγε τον Τέρρυ , θα έκανε πίσω,ο Άλμπερτ .Γιατί ήθελε την ευτυχία της , γιατί αληθινά την αγαπούσε .Την αγάπησε όπως η Κάντυ αγαπάει , ανιδιοτελώς .Ήθελε αυτή να τον επιλέξει .
Και εδώ μια μικρή παρένθεση .Είναι τόσο αγνή η Κάντυ που δεν συνειδητοποιεί τα συναισθήματά της .Το ίδιο έκανε και με τον Τέρρυ .Δεν ηξερε τι της συμβαίνει , όπως και με τον Άλμπερτ δεν ηξερε .Άλλη αγάπη όμως .Και μην ξεχναμε πως για φίλη ήταν σπουδαία , μα πάντα και αυτή είχε επιθυμία να είναι με αυτόν που είναι ερωτευμένη .Εκεί βαζει σε δεύτερη μοίρα τους φίλους . Coffee pc
Ξέρουμε όμως πως της ξεκαθαρίζει ο Άλμπερτ ότι σαν κόρη δεν τη βλέπει και πως είχε κιόλας ξεχάσει και πως είναι θετή κόρη του .Της το παρουσίαζει και σαν παράπονο ..''τι είναι αυτά που λες ;είναι ανυπόφορο '' (και δεν συμμαζεύεται).Αν ακυρώθηκε η υιοθεσία , δεν το ξέρουμε .Γιατί να μην ακυρώθηκε όμως ..
Το αν αυτός τη βλέπει ερωτικά το ξέρουμε ; Αυτό είναι που ρωτάω και εσένα Άριελ μου ...Υπάρχει κάτι που να σε βαζει σε σκέψεις ;Και δεν λέω μόνο από το βιβλίο αλλά και απ'το anime &manga . Γιατί αυτό το κατάλαβα από τη πρώτη φορά που το είδα .
Μήπως η ζωή θα ξεπλήρωνε ότι πέρασε η Κάντυ μας , αν γινόταν γυναίκα της κεφαλής των Αρντλευ ; Για σκέψου ποια η θέση της Ελίζας , του Νηλ και όλων που την βασάνισαν όλη της τη ζωή , στα πιο τρυφερά χρόνια της ; head banging
Ποιο θα ήταν το χειρότερο τίμημα για όσα της έκαναν ;Και τι μπορούν άραγε να κάνουν ; Τίποτα απολύτως .Γιατί είναι ο Μεγάλος Θείος .Ούτε η θεία Ελρόυ δεν μπόρεσε να του υψώσει φωνή , όταν ήταν μόλις 24 ετων και αποφάσισε να δωσει ευκαιρία ζωής στην Κάντυ .
Επίσης ξέρουμε και κάτι ακόμα .
Η οικία των Άρντλευ , η βίλα τους , άλλαξε διεύθυνση .Ο Άλμπερτ δεν ζει εκεί πλέον. open: Όσο αλληλογραφούν , γνωρίζουμε ότι η Κάντυ δουλεύει στο σπίτι της Πόνυ . Και του ζητάει να την παίρνει μαζί του παντού , ακόμα και αν αυτός δεν θέλει(!) .Αν πήγαινε να μείνει στο Λονδίνο χωρίς τον Άλμπερτ, δεν θα έγραφε πόσο της λείπει ο Άλμπερτ ;;Ότι επιθυμεί να τον δει έστω, όπως κάνει αναφορά για το ορφανοτροφείο ;Γιατί από πάντα πλάι του επιθυμούσε να ζει .Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί δεν αναφέρει καθόλου πόσο θα ήθελε να τον δει απ'τη στιγμή που φευγει από το ορφανοτροφείο και ούτε γράμμα του στέλνει .Ενώ όσο καιρό αυτός ταξιδεύει του γράφει πως δεν θα κοιμηθεί μήπως τον δει στη πόρτα της να στέκεται ; count sheep
Κάπως έτσι τελειώνει και η νουβέλα..κάποιος να στέκεται στην πόρτα.

Θα επανέλθω αργότερα ή αύριο με κάθε επιχείρημα που βρήκα γιατί κατέληξα πως η Μιζούκι εδωσε αυτό το τέλος .
Είμαι πολύ περίεργη να μάθω ποια η άποψή σας .
Άριελ ευχαριστώ!!!!!!!
yoohoo:
candy barrymore
candy barrymore
Antony
Antony

Δημοσίευση από candy barrymore Τετ Δεκ 30, 2020 11:39 am

διαγραφή μηνύματος λόγω παραπομπής χωρίς άδεια -Συγνωμη!!!!!!!!!!!

Έχει επεξεργασθεί από τον/την candy barrymore στις Πεμ Δεκ 31, 2020 12:08 pm, 1 φορά
candy barrymore
candy barrymore
Antony
Antony

Δημοσίευση από ariel Τετ Δεκ 30, 2020 6:51 pm

Candy, ενθουσιάζεσαι τόσο αυθόρμητα που με κάνεις και χαμογελάω!!! Ανεξαρτήτως του τι γράφεις, ο ενθουσιασμός σου είναι μεταδοτικός.

Είμαι ακόμα ιατρείο και προφανώς, αργώ να σχολάσω, αλλά ενα διάλειμμα για καφέ επιτρέπεται και θα απαντήσω μονο στη δευτερη αναρτηση.

Κατ' αρχήν έβαλες απόσπασμα από τη νουβέλα. Δεν ξέρω από που το μετέφερες, αλλά ελπίζω να έγινε με την έγκριση των διαχειριστών. Αν δεν είναι φόρουμ και είναι απλά καποια ιστοσελίδα χωρίς διαχειριστή, θα ήθελα να βάζεις τα ανάλογα λινκ. Αποθαρρύνουμε την μεταφορά θεμάτων και συζητήσεων από τον έναν διαδικτυακό τόπο στον άλλο χωρίς έγκριση και αναφορά πηγής.
Μετά από αυτην την παρένθεση, θα πάω στο απόσπασμα. Λοιπόν, έχουμε δυο πορτρέτα του Αλμπερτ. Ενα που ζωγράφισε ο γιατρός Μαρτιν και φυλάει η Κάντυ στην μπιζουτιέρα. Και αναφορά σε ένα ακόμα που ζωγράφισε η ίδια η Κάντυ, είναι μάλλον της σχολής του ντανταϊσμού Razz και ο Αλμπερτ έχει στο γραφείο του. Κι εμένα όλοι οι συνάδελφοι εχουν στα γραφεία τους "πορτραίτα" που τους ζωγράφισαν τα παιδιά τους. Συνήθως όταν είναι νήπια βέβαια, αλλά από αυτά που λέει η Κάντυ, δεν πρέπει να έχει και μεγάλη απόκλιση από νηπίου και το σκίτσο της. Η εικόνα είναι εντελώς πατρική! Ο μπαμπας έχει στο γραφείο του το σκίτσο που εφτιαξε γι αυτόν η κόρη του, τι πιο φυσιολογικό. Στο συμπέρασμά μου συνηγορεί και η Μιζούκι. Ενώ αρχικά γράφει για τον "Αλμπερτ" τον "φιλο της" μετά τον αναφέρει Μεγάλο Θείο Γουίλλιαμ, τον τοποθετεί ακριβώς στη θέση του κηδεμόνα της Κάντυ. Για το γραφείο της Κάντυ τι εννοείς, γιατί λιγάκι με μπέρδεψες..... Δεν ταυτίζονται πουθενά το γραφείο της Κάντυ και του Αλμπερτ.

We are such stuff as dreams are made on; and our little life is rounded with a sleep.
The Tempest
ariel
ariel
Terry Total Freak
Terry Total Freak

Αρέσει στον χρήστη stardustia

Δημοσίευση από candy barrymore Τετ Δεκ 30, 2020 8:38 pm

Άριελ έχω κατεβάσει δυο διαφορετικές μεταφράσεις που είχα βρει στο ίντερνετ.Δεν έχω πάρει έγκριση , δεν ήξερα ότι ήταν απαραίτητο.Θέλεις να σβήσω το σχόλιο και να σου απαντήσω μετά και όποτε ποστάρω κάτι να κάνω απευθείας μετάφραση στα ελληνικά;
candy barrymore
candy barrymore
Antony
Antony

Δημοσίευση από stardustia Τετ Δεκ 30, 2020 8:53 pm

Candy, χαίρομαι που το έχεις πάρει ζεστά και γράφεις (μπράβο κοριτσάκι μου, καιρός να ξαναναταράξουμε τα λιμνάζοντα ύδατα)! bravoooo!!!! bravoooo!!!! bravoooo!!!!

Στο ψητό, τώρα. Θα συμφωνήσω με την Ariel. Τι συμπέρασμα είναι αυτό, βρε παιδί; Πως το γραφείο του Μεγάλου Θείου βρέθηκε στο σπίτι της Candy; confused
Και ακριβή μετάφραση να κάνεις στα ελληνικά, λέξη προς λέξη, ούτε καν υπόνοια δεν αφήνει για κάτι τέτοιο.
Νομίζω ότι είσαι πολύ ερωτευμένη (και πολύ καλά κάνεις!!!) οπότε τα συμπεράσματα του παλικαριού σου τα δέχεσαι πιο αβίαστα. Ίσως χρειάζεται μια πιο ...κριτική ματιά. Από όσα έχεις παραθέσει και στις παραπάνω αναρτήσεις, ακόμα δεν έχω πιάσει την επιχειρηματολογία, δηλαδή δεν έχω μπορέσει να ακολουθήσω τον ειρμό σου (μη νομίζεις, ίσως φταίει κι η κρίσιμη ηλικία μου...) Wink

ever fixed mark
stardustia
stardustia
Terry Lover
Terry Lover

Δημοσίευση από candy barrymore Τετ Δεκ 30, 2020 9:56 pm

ΠΦΦΦ Πάει το κατεβατό που σας είχα γράψει!!!!!!!!!!!!!!!!! Crying or Very sad Crying or Very sad Evil or Very Mad
Άντε πάλι από την άρχη !
Είστε πολύ γλυκές και οι δυο ,απο εδώ κ πέρα θα παραθέτω απευθείας μεταφράσεις στα ελληνικά .

Ενδιαφέρουσα παρένθεση ..
Καποτε όταν είχα πρωτογνωρίσει τον άντρα μου, η θεία μου , νέα γυναίκα έχουμε 16 χρόνια διαφορά , μου είπε ότι της θυμιζε μάνγκα απο Κάντυ Κάντυ .
χαχααχαχαχ
Και έτσι είναι .Έτσι ήταν πιο σωστα !
Τον εμπιστεύομαι πολύ γιατί δεν ειναι παρορμητικός και έχει ορθότερη κρίση συγκριτικά με μένα .Κοιτάει σε βαθος και μου το απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια .

Επιστρέφω ..
έχω ένα κατεβατο να (ξανα)γραψω ..
candy barrymore
candy barrymore
Antony
Antony

Αρέσει στον χρήστη bettina

Δημοσίευση από candy barrymore Τετ Δεκ 30, 2020 10:15 pm

Στο σπίτι της Κάντυ μας υπάρχουν βιβλία του Σαίξπηρ.
Που πάει αμέσως το μυαλό ; Στον Τέρρυ φυσικά!Εκεί πήγε και το δικό μου -πριν μελετήσω όλοοοο το βιβλίο και πριν ξαναδώ σειρά (αφού είχα ρίξει το κλάμα της ζωής μου σαν παιδάκι)κ πριν μελετήσω το μάνγκα .
Όμως και ο Άλμπερτ γνωρίζει από Σαιξπηρ.Ήταν αυτός που της έστειλε τις στολές του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.Ήταν κ αυτός που αναγνώρισε τον Τέρρυ από τον μονόλογό του , όταν τον είδε ντίρλα στο μεθυσι .Ύστερα στο πάρκο του το αναφέρει ο ίδιος.
Στο σπίτι της έχει αγγλική κ γαλλική λογοτεχνία.Θα σταθώ στη γαλλική , γιατί απο αγγλική Καντυ και Άλμπερτ πήγαν στο ίδιο κολέγιο ούτως ή άλλως .
Το δεξί χέρι του Άλμπερτ , ο Τζωρτζ είναι Γάλλος .Αυτό φαίνεται να είχε μεγάλη επίδραση στον Άλμπερτ αφού το ζωακι του , το ονόμασε poupee (κούκλα), γαλλικό όνομα .
Στο σπίτι έχει βιβλία ιατρικής.Ο Άλμπερτ όταν πήγε στην Αφρική σε κλινική εργάστηκε και μόνο η αναφορά αυτή αλλά και η 20χρονη νοσοκομα που έμοιαζε στην Κάντυ μας και εργαζόταν μαζί του , ήταν αρκετή για να πάρει αποφαση η ίδια να γίνει νοσοκόμα .
Στο σπίτι της υπάρχουν παραδόξως φωτογραφίες των Ράγκαν -στο βιβλίο λέγονται Leagan στη μεταφρασμένη σειρά Ράγκαν.Οκ.. των Άρντλευ το κατανοώ ..κάπως ..
Αλλά όλου του σογιού ; και των υπαλλήλων τους ;
Κάτι δεν κολλάει. Γιατί αν παντρεύτηκε το κουκλί Τέρρυ να τα έχει αυτά .

Η Κάντυ εξομολογήθηκε στον Άλμπερτ πως ο πρώτος της έρωτας στα 6 της χρόνια ήταν ο πρίγκιπας του Λόφου .
Κάτι που το επαναλαμβάνει στα γράμματα .Του λέει σου είχα πει γι'αυτόν και με ακουγες σιωπηλος .Γιατί ο Άλμπερτ αφου αποκαλύφθηκε η ιδιότητα του να φτάσει στο σημείο να της το αποκαλύψει ΚΑΙ ΑΥΤΟ ;Δεν βγαίνει νόημα , αν τη βλέπει φιλικά-αδερφικά .Και εδώ χρειάζομαι γερο επιχειρημα .
Μάλιστα ο Αλμπερτ λέει και πως ήθελε να της το πει στο μέρος που την γνώρισε και την εποχή που την γνώρισε .Περιμενε ν'αλλάξει εποχή(!)να της το εκφράσει καταλλήλως πωπω ρομαντισμός .
Ας δούμε τώρα τι θυμάται ο άνθρωπος απο εκεινη τη μέρα...παραθέτω μετάφραση ..
γιατί απο εδώ φαίνεται πόσο τον σημάδεψε , όσο και την Κάντυ και γι αυτο σας έγραψα ότι αυτός έδωσε τον πίνακα στην Καντυ.Ο Λόφος.Το σήμα κατατεθέν τους .Εκεί που πρωτογνωρίστηκαν όταν το σκασε και ένιωσε ελευθερος , στο ίδιο σημείο της αποκαλύπτει αρκετά χρόνια μετά ότι ήταν αυτός ο πρίγκιπας..
candy barrymore
candy barrymore
Antony
Antony

Δημοσίευση από candy barrymore Τετ Δεκ 30, 2020 10:28 pm

Πριν τη μετάφραση - θα πει κάποια - ο Τέρρυ είναι Αγγλοαμερικανος και δούκας.Ο Τέρρυ γιοκ με τον πατέρα του , από χρόνια .Και του έχω μεγάλη εκτίμηση γι'αυτό .Νωρίς κατάλαβε τι έπρεπ να κάνει...Αρε Τερρυ!Ψυχάρα!Κάνει καριέρα κ τα αποκήρυξε όλα.Και μάλιστα σε περίοδο που θα ανθίσει το Χόλιγουντ με τις βουβές ταινίες και στα τέλη 20ς αρχές 30ς με κανονικές και τους πιο μεγάλους σταρ (Γκάρμπο,Τσάρλι Τσάπλιν,Τζόαν Κρόφορτντ κτλπ).Η μάνα του παίζει ήδη σε ταινίες.Οι Άγγλοι ηθοποιοι της εποχής Vivien Leigh, Lawrence Olivier, Joan Fontaine,Olivia De Havilland στο Χολιγουντ αναδείχθηκαν..
Οι Άρντλευ είχαν ιστορία στη Σκωτία (θυμηθείτε ομοιώματα στο σπίτι της γιαγιάς Ελρου, τόμο που της εδωσε να μάθει με τους προγόνους, σπίτι στην Σκωτία ).Εξού και το κειμήλιο.Θυμηθείτε κάτι παρόμοιο είχε κάνει και ο Άντονυ , κάποτε.
Ο Άλμπερτ δεν μένει πλέον στη γνωστή οικια , αυτή πέρασε σε άλλα χέρια .Άρα που μένει ;
Γατί στο Λονδίνο κάπου αναφέρει ότι είχε ανοιξει νέες bussiness .Χμμμ.
Ας μελετήσουμε τώρα τι θυμάται ο καλός μας ανθρωπος .Οχι ο Βέγγος, ο Αλμπερτ.
candy barrymore
candy barrymore
Antony
Antony

Δημοσίευση από candy barrymore Τετ Δεκ 30, 2020 10:42 pm

Ήταν τότε όταν ένα μικρό κορίτσι έτρεξε στο λόφο.
Τόσο γρήγορα όσο μία σφαίρα .
Και μ' έναν μορφασμό στο πρόσωπό της .
Ναι,Κάντυ : ήσουν εσύ .
Θυμάμαι καλά τον αγώνα σου να μην κλάψεις .
Κατάλαβα πως περίμενες να μείνεις μόνη σου για να το κάνεις αυτό .
Η εικόνα σου στιγμάτισε τη καρδιά μου .
Ξέρεις , Κάντυ , αυτή ήταν η πρώτη φορά που είδα & άκουσα
κάποιον να κλαιει τόσο ελεύθερα και αληθινά .
Και ήταν η 1η φορά που μπόρεσα να θαυμάσω ένα τόσο
θαυμάσιο χαμόγελο.
Αν ξαφνικά εξαφανίστηκα τη μέρα εκείνη ήταν εξαιτίας
του George .
Toν είδα να ανεβαινει στο Λόφο και δραπέτευσα από την άλλη
πλευρά του λόφου , τόσο γρήγορα όσο ο άνεμος .
Προσπαθούσες να μου δείξεις κάτι στους πρόποδες του λόφου
και μιλούσες δυνατά , μόνη σου .
Πιθανόν να μην είχες συνειδητοποιήσει ότι είχα ήδη φύγει.
Ωστόσο ο Τζώρτζ είναι πολύ πιο γρήγορος και με πιασε αμέσως.
Έμεινα έκπληκτος όταν είδα το πρόσωπο του γεμάτο από δάκρυα .
Είναι δύσκολο να κοιτάς τα μάτια κάποιου που κλαίει χωρίς να
σου έχει πει λέξη .Η μοναδική περίσταση που τον είχα δει να κλαίει έτσι ,
ήταν όταν πέθανε η αδερφή μου .
Σε εκείνο τον λόφο ανακάλυψα τον τρόπο που έπρεπε να ζω .
Και ποτέ μου δεν ξέχασα το μικρό κοριτσάκι , γι αυτό και
αμέσως σε αναγνώρισα όταν σε έσωσα από την πτώση σου
στον καταρράκτη .
Γύρω απ'το λαιμό σου είχες κρεμασμένο
ένα σταυρό και το οικόσημό μου .
Απ'την άλλη δεν είχες αλλάξει και πολύ απ'τη
πρώτη γνωριμία μας (μη θυμώσεις).
Όταν μου μίλησες για τον εαυτό σου , ένιωσα την επιθυμία να σε κάνω
χαρούμενη .Ήθελα αυτό το κορίτσι
μπροστά στα μάτια μου να βρει την ευτυχία της & ήμουν σίγουρος
πως μπορούσα να τη βοηθήσω .
Το γραμμα μου είναι ήδη πολύ μεγάλο , θα μπορούσε  & αυτό  να είναι έργο της
της μαγείας σου ;
Σε περιμένω στο Σικάγο .
Υ.Γ :Κάντυ μπορώ να αντέξω το οτιδήποτε αλλά μπορείς
να σταματήσεις με αυτό το ''Πρίγκιπας του Λόφου '';
Με ανατριχιάζει .

Παραθέτω αυτό το γλυκήτατο απόσπασμα όχι γιατί εδώ γράφει κάτι ερωτικό , αλλά για να δουμε τι επίδραση είχε στον Άλμπερτ η στιγμή που γνώρισε την Κάντυ.Γι αυτό και λεω πως το δώρο του πίνακα με λόφο και ορφανοτροφείο είναι απ'αυτόν κ όπως γράφω παραπάνω αναλυτικά , δεν βγαίνει νόημα ΑΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΕΡΩΤΙΚΑ να της αποκαλύψει ότι αυτός ήταν ενώ του είχε πει ότι ήταν ερωτευμένη μαζι του .Και μάλιστα με τετοιο ρομαντικό τρόπο.Στο σωστό σημείο κ τη σωστή εποχή.Περιμενω αναλύσεις σε αυτα , όποτε μπορείτε και εχω να γράφω ουυου ..
μην πάθετε και overdose απο εμένα!

BONUS :Για να την πείσει να δεχτεί το ταξίδι στο Σικάγο για τα γενέθλιά της , ο Άλμπερτ της λέει να πάρει μαζί της όλα τα παιδιά του ορφανοτροφείου (!) και τις δασκάλες (!) με δικά του εξοδα .Well...
candy barrymore
candy barrymore
Antony
Antony

Δημοσίευση από stardustia Πεμ Δεκ 31, 2020 9:12 am

Κοίτα πρωί-πρωί τι παθαίνω... Άνοιξα τα ηλεκτρονικά κιτάπια μου για το γραφείο αλλά επειδή ακόμα δεν έχει αρχίσει το "πανηγύρι" ήρθα εδώ για την καλημέρα μου και voila! Τροφή για συζήτηση! Candy είσαι θησαυρός!
Εν τάχει, σε δυο σημεία θα σταθώ, τα υπόλοιπα αργότερα.
Φίλη, τον Σαίξπηρ τον γνωρίζουν όλοι και δη στην Αγγλία. Όπως και την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Στη συγκεκριμένη ιστορία όμως, με παραξενεύει που ψάχνεις να βρεις σύνδεση του Άλμπερτ με τους τόμους του θεατρικού συγγραφέα στο σπίτι της Candy όταν ο Terry είναι σαιξπηρικός ηθοποιός, με δεδηλωμένη λατρεία στον Σαίξπηρ.
Όπως πολύ σωστά υπογράμμισες, ο Άλμπερτ αναγνωρίζει τον μονόλογο που απαγγέλει ο ...Τέρρυ. Νομίζω μεγαλύτερη σχέση με τον Σαίξπηρ φαίνεται εδώ να έχει ο πομπός (που και στο μεθυσμένο παραλήρημά του τη λατρεία του στο έργο του Σαίξπηρ εκφράζει) και όχι τόσο ο νηφάλιος δέκτης.
Στη Σκωτία δίπλα στη λίμνη η ξανθούλα βρίσκει τον Τέρρυ να διαβάζει ένα βιβλίο που νιώθει αμηχανία να της αποκαλύψει ποιο είναι αλλά στην επιμονή της της το δείχνει και μάλιστα καταλήγει να της διαβάζει και αποσπάσματα. Είναι Ρωμαίος και Ιουλιέτα (που παρεμπιπτόντως θυμίζει και στους δυο το χορό του Μάη με όλα τα γεγονότα του, τα οποία ιδίως στο μάνγκα και τη Νουβέλα είναι ακόμα πιο δυνατά, καθώς εκεί της έδωσε το φιλί) και της εμπιστεύεται το όνειρό του να γίνει σαιξπηρικος ηθοποιος.
Στο σπίτι του στη Σκωτία στη Νουβέλα, που έχεις διαβάσει πλέον, μας λέει η Μιζούκι ότι στη βιβλιοθήκη του έχει συλλογή με τα έργα του Σαίξπηρ, κάτι που κάνει τεράστια εντύπωση στην Candy και το συνδέει άμεσα με την αγάπη του για το θέατρο και την ηθοποιό μητέρα του.
Το πρώτο έργο που τον κάνει γνωστό στην αρχή της καριέρας του είναι ο ρόλος του βασιλιά της Γαλλίας στον Ληρ του Σαίξπηρ.
Το έργο όπου έχει τον πρώτο του ρόλο ως πρωταγωνιστής και που τους σημάδεψε όσο τίποτα άλλο είναι και πάλι η ιστορία του καταδικασμένου έρωτα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας (με τις ίδιες ελπίδες και την προσμονή της ένωσης για πάντα και την τραγική κατάληξη που, ενώ βάζει τελεία στη σχέση τους, ευτυχώς δεν είχε το τελεσίδικο της θεατρικής ιστορίας, δηλαδή θάνατο των ηρώων, όπως συνέβη με τον Άντονι).
Μετά την κατρακύλα του που τελειώνει στο Ροκστόουν, ακολουθεί η επάνοδος με κορυφή το ρόλο του Άμλετ που σηματοδοτεί την αρχή της νέας επιτυχημένης καριέρας του (ένας ρόλος που ταιριάζει γάντι στην πολυκύμαντη πορεία του και φτάνει στην "κάθαρση").
Δεν θα αναφερθώ άλλο στη σχέση Τέρρυ και Σαίξπηρ.
Πάμε στο θέμα των βιβλίων Ιατρικής στη βιβλιοθήκη της. Βρε παιδί μου, η κοπέλα εγκατέλειψε τη ζωή της κυρίας των σαλονιών που της έταζε η ένταξη στην οικογένεια Άρντλεϋ για να βρει το δικό της δρόμο, που ήταν ο δρόμος της νοσηλεύτριας.
Στην απόφαση να εγκαταλείψει την ευκολία και να αναζητήσει το δρόμο της καρδιάς της καταλυτικο ρόλο παίζει ο Τέρρυ που εγκαταλείπει την ευκολία της ζωής του αριστοκράτη κληρονόμου και ξεκινά από το μηδέν σε άλλη ήπειρο για να γίνει αυτό που επιτάσσει η καρδιά του. Ο "κύριος Άλμπερτ" ήταν τότε γι' αυτή ο μεγάλος, έμπιστος φίλος που είχε βρει μπροστά της σε δύσκολες στιγμές της ζωής της, χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τις καταβολές του (και την εξασφάλιση που του παρέχει για το μέλλον έκων άκων η θέση του ως κεφαλή της οικογενείας, αφού δεν αποποιείται της θέσης αυτής) παρά μόνο ότι είχε επιλέξει αυτό το μποέμ στυλ ζωής και η λατρεία του για τα ζώα τον οδηγεί πότε εδώ και πότε εκεί προκειμένου να τα βοηθά και να ασχολείται τόσο μαζί τους.
Στην απόφασή της να γίνει νοσηλεύτρια μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι θετές μητέρες της, που όντας άνθρωποι της καρδιάς και της θυσιαστικής προσφοράς αγκάλιαζαν τον συνάνθρωπο στο πρόσωπο των εγκαταλελειμμένων παιδιών. Και η Κάντυ αυτό το είχε ζήσει εκ των έσω, όντας η ίδια ένα από αυτά τα παιδιά και έχοντας κάνει πράξη το δικο τους παράδειγμα πάμπολλες φορές ασυναίσθητα στην πορεία της κι εκτός ορφανοτροφείου. Και καταλήγει να αποφασίσει ποιόν συγκεκριμένο δρόμο θα ακολουθήσει όταν περιθάλπει το μικρό κοριτσάκι της οικογένειας στην Αγγλία (που τη βοηθά όταν το έχει σκάσει και ακολουθεί λάθος πορεία προς το εσωτερικο της χώρας αντί να πάει στο λιμάνι για να φύγει για Αμερική).
Έχει σπουδάσει το αντικείμενο, της έχει γίνει δεύτερη φύση, ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΑ. Και τα βιβλία μου λες ότι της θυμίζουν τον Άλμπερτ που γνωρισε στην Αφρική μια νοσοκόμα που του θύμιζε την Κάντυ και γι' αυτό τα έχει στη βιβλιοθήκη της; Φιλενάδα, εδώ σε χάνω...
Και το τελευταίο για το γράμμα και το λόφο θα το σχολιάσω άλλη στιγμή (μαλλον του χρόνου  Hihihi ).
Πολλά φιλιά κι ευχαριστώ για την ευκαιρία να μιλάμε για ένα τόσο αγαπημένο θέμα που μας δένει όλες εδώ μέσα.

ever fixed mark
stardustia
stardustia
Terry Lover
Terry Lover

Δημοσίευση από candy barrymore Πεμ Δεκ 31, 2020 10:37 am

Καλημέρα stardust μου!Σε ευχαριστώ που ενώ βρίσκεσαι στη δουλειά έχεις καλοσύνη να δώσεις χρόνο για ανάπτυξη του θέματος .Στα μάτια μου όλες σας πρέπει να είστε ιδιαίτερες προσωπικότητες και γεμάτες ευαισθησία για να εμβαθύνετε τόσο στην ιστορία της Κάντυ όπως τη ζησατε στα παιδικά χρόνια σας αλλα και στη νουβέλα που δεν απευθύνεται σε παιδιά,όπως δήλωσε η Μιζούκι.
  Η αλήθεια ειναι ότι περίμενα να σταθείς σε όλα τα υπόλοιπα .Αυτά τα έγραψα γιατί η Μιζούκι είναι κρυψίνους και κωδικοποιεί τα πάντα και βάζει συμβολισμούς .Εν ολίγοις συμφωνώ άλλωστε το γράφω πιο πάνω , το μόνο που κάνω σχετικά με τον Σαίξπηρ για παράδειγμα είναι να δείξω ότι και Αλμπερτ γνωρίζει αν και δεν είναι ηθοποιός (έστειλε τις στολές Ρωμαίου κ Ιουλιέτας - που Ναι σημάδεψαν το ζεύγος Κ-Τ)από ποιο έργο του Σαίξπηρ είναι ο μονόλογος .
 Και για όσα αναφερεις σχετικά με τα ιατρικά βιβλία πάλι συμφωνώ - την ιδέα για την επίδραση την πήρα απ' το βιβλίο κυρίως .Εκεί μπαίνει στη διαδικασία να το εξηγήσει.Όμως αυτά που παραθέτω δεν είναι και τα πιο σπουδαία .Είναι μόνο ότι δεν θα μπορούσε να είναι το προφανές (όπως συνηθίζει η Μιζούκι) σε περίπτωση που δεν είναι ο Τέρρυ..δλδ αν ήταν ο Αλμπερτ πως αυτά δικαιολογούνται.
Τα υπόλοιπα που γράφω  έχουν περισσότερη αξία (ότι σταμάταει η αλληλογραφία ενώ του εξηγεί πόσο σημαντικός είναι γι'αυτήν και δεν κλείνει μάτι μήπως τον δει στη πόρτα ((και κάποιον βλέπει στη πόρτα,στο τέλος)),το πόσο σημαντικός ήταν ο Λόφος για τον Άλμπερτ που θυμάται και τη παραμικρή λεπτοομέρεια άρα θα μπορούσε αυτός να της έχει δώσει τον πίνακα-σύμβολο για τη γνωριμία τους(λέει ότι βλέποντας την Κάντυ 1η φορά κατάλαβε πως πρέπει να ζει -πολύ μεγάλο πράγμα δεν βρίσκεις Wink,το γεγονός ότι ήξερε πως η Κάντυ είχε ερωτευτεί τον πρίγκιπα του Λόφου και όμως της αποκαλύπτει ότι πάλι αυτός ήταν -και μάλιστα της το αποκαλύπτει στο σημείο κατατεθέν τους την ίδια εποχή, η γαλλική λογοτεχνία ο Τζώρτζ είναι γαλλος η πουπε έχει γαλλικό όνομα,το γεγονος ότι πούλησε την οικία που είναι τόσο σημαντική για όλη τη Φαμίλια, γιατί το έκανε και που πήγε ύστερα απ'αυτό, το γεγονός ότι ο Τέρρυ αποκήρυξε τον πατέρα του & το όνομά του άρα γιατί να πάει πίσω στην Αγγλία & πως να της δώσει οικογενειακό κειμήλιο αφού τον αποκηρυξε, το γεγονός ότι η Κάντυ αν και σπουδαία φίλη παραμελεί τους φιλους της για τον Άλμπερτ γιατί θέλει να ζει πλάι του, όπως τους παραμελούσε και στην Σκωτία για τον Τέρρυ, το γεγονος ότι ο Αλμπερτ που προτιμάει τη μοναξιά, δεν μπορούσε να φύγει απ'το σπιτικό τους, το γεγονός ότι ο Άλμπερτ αν και είχε βρει τη μνήμη του , της το έκρυβε για να μείνει κ αλλο κοντά της(αυτό μονο φιλικότητα δεν δείχνει-ποιος φίλος θα το έκανε αυτό-θα ελεγε βρηκα τη μνημη μου βρε αλλα νταξει γουσταρω περναμε καλά-αυτός ομως εμενε εκει παρόλο τα κουτσομπολια εις βαρος τους ,το γεγονός ότι έχει φωτογραφίες του σογιού ακόμα και των τυράννων της , τόσα χρονια αργότερα, κάτι που δεν βγάζει νόημα -και καμια 100αρια αλλα που θα γραψω σιγα σιγα .. . Εδώ θέλω απαντησεις.Αυτά ειναι τα σημαντικά.. Woops!!! Happy Happy Happy cheers confused
Έχω πολλές φορές διαβάσει ότι η Μιζουκι δήλωσε ότι η Κάντυ διατηρούσε και με τον Αλμπερτ ερωτική σχέση .Αρά εξαρτάται απ'αυτήν ποιον θα επιλέξει.
Πάντα υπάρχει η πιθανοτητα να είναι με τον Τέρρυ.Εμένα πιο πολύ με ενδιαφέρει να δουμε το συναίσθημα του Άλμπερτ.
Θα προτιμούσα να ηταν ξεκάθαρο με ποιον έμεινε η Καντυ βέβαια .Εκεί είναι η απογοήτευσή μου .Έχω διαβάσει τόσα reviews και των δυο πλευρών..
Για τους περισσότερους φαν η Μιζούκι το φωνάζει ασχέτως αν δεν το γράφει .Εκεί έρχομαι εγώ να αποστασιοποιηθώ απ ' αυτό που θα ήθελα να δω και μπαίνω αυτόματα στη θέση να αναλύσω την άλλη πλευρά με αντικειμενικότητα , λόγω των συμβολισμών της , μόνο και μόνο για το τι έμφαση έδωσε στον πριγκιπα του Λοφου σαν μια μορφή που σκεφτόταν η Κάντυ όλη της τη ζωή αλλά και γιατί είδα πως μια χαριτωμένη ηρωιδα οπως η Κάντυ , είναι άκρως ερωτευσιμη , την ερωτεύονται όλοι , δυο αδέλφια , ο ξάδερφος τους μέχρι και ο αντιπαθητικός Νηλ, όχι τόσο λόγω όμορφου παρουσιαστικού μα εξαιτίας της ζεστασιάς της , της καλοσύνης της και της υπέροχης ψυχής της .
Και είδα και τον Άλμπερτ να την ερωτεύεται .Το γιατί το ανέλυσα πιο πάνω πολύ περιληπτικά, στο θέμα έχω πολλά να γράψω.
 Σου ευχομαι καλή μέρα κορίτσι μου και να έχεις μια θαυμάσια χρονιά γεμάτη από υγεία , αγάπη και πρόοδο.Όταν εσύ βρεις την ευκαιρία να μου απαντήσεις στα υπόλοιπα , θα χαρώ ιδιαίτερα.Δεν ξέρω αν μέχρι στιγμής τα επιχειρήματά μου είναι αρκετά για εσένα , στο να σκεφτείς ότι ο Αλμπερτ δεν είναι πατρική/φιλική ή αδερφική φιγούρα .Μπορεί να μην είναι .Άσχετα με ποιον κατέληξε .

Φιλάκια !!!!!!!!
candy barrymore
candy barrymore
Antony
Antony

Δημοσίευση από candy barrymore Σαβ Ιαν 02, 2021 3:12 pm

Καλή χρονιά σε ολους στο φορουμ.
Ψάχνω να βρω αν είναι έγκυρη η υιοθεσία της Κάντυ
σύμφωνα με τους νόμους που είχαν οι ΗΠΑ στις αρχες του 1900.Πολύ δύσκολο.Γιατί η κάθε πολιτεία είχε άλλους νομους όπως και σήμερα και αυτοί έχουν κατα πολύ αλλάξει .
Θέλω πρώτα να τσεκάρω αν είναι έγκυρη και μετά αν λύεται -εκείνα τα χρόνια.Είναι λίγο περίεργο κάποιος 11 έτη μεγαλύτερος να μπορεί να υιοθετεί και να μην είναι παρών ως κηδεμόνας - πόσο μάλλον να μην ξέρει το υιοθετημένο παιδί ποιος την υιοθέτησε.
Για την Ελλάδα , που έχει πολύ διαφορετικους νόμους , ακόμα και σήμερα , μόνο ένας άνθρωπος που έχει κλείσει τα 30 και έχει 18έτη διαφορά με το παιδί, μπορεί να γίνει θετός πατέρας.Τελικά καταληγω πως μαλλον πρεπει να γίνει έρευνα σε αυτό πρώτα και μετά να συζητηθεί τι στο καλό είχε πια στο μυαλό της η Μιζούκι , δεν μπορώ να κατηγορήσω τους οπαδούς των δύο πλευρών σε καμιά περίπτωση .
Για εμένα αν κάποιος υιοθετήσει παιδί και το μεγαλώσει , είναι ανηθικο να το ερωτευτεί  (σκεφτόμενη βέβαια τον Άλμπερτ που δεν τη μεγάλωσε κ ήταν νεαρούλης).Για να το μεγαλώσει όμως πρέπει να πληρεί και μια ηλικία και οχι την ηλικία που το υιοθετεί χωρίς να εμφανίζεται μπροστά του ποτέ , να αποφασίζει να πάρει τον ρόλο που πήρε ο Αλμπερτ αφού έκανε την επανασταση του λίγο πιο πριν.Καταλαβαίνετε πως δεν κατηγορώ τον Άλμπερτ έτσι ;

Ο Άλμπερτ δεν εμφανίζεται ως μεγάλος θείος λόγω της νεαρής ηλικίας του,κάτι που συμφωνήθηκε απ τους λίγους της οικογενείας στα 8 του χρόνια.Άφησαν όλοι να πιστεύουν πως ο μεγαλος θείος είναι ηλικιωμενος για οικονομικα αίτια και λόγους κύρους .Οπότε φτάνω να σκεφτώ με τι προσόντα υιοθετεί ένα κορίτσι από συγγενική οικογένεια .Αληθινά η ψεύτικα ; μπορεί να το κάνει ; γιατί χαρτί δεν είδαμε ,παρα μόνο τη διαταγή του- φυσικά αυτό μπορεί να εννοειται- μιας και το παραδέχεται -και γιατί όταν το πράττει και αποκαλύπτεται στην Κάντυ, της απαγορεύει να τον αποκαλεί πατέρα ακόμα και μεγάλο θείο ; Άσχημο αρκετά .
Γιατί της λέει : ''θα προτιμούσα να φαίνεσαι λίγο μεγαλύτερη, παρά να περνιέσαι για τη μικρή αδερφή μου ;'' με σοβαρότητα κτλπ κτλπ
candy barrymore
candy barrymore
Antony
Antony

Δημοσίευση από ariel Δευ Ιαν 04, 2021 6:57 pm

Καλή χρονιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κάντυ, πάλι έγραψες πολλά και πάλι δεν σε προλαβαίνω! Γράφε εσύ και θα βρω κι εγω τον χρόνο.

Λοιπόν για τα νομικά της υιοθεσίας το είχαν ψάξει πολύ τα κορίτσια στο CTF πριν κάποια χρόνια. Αρκούσε να είσαι ενήλικος, και ο Αλμπερτ ηταν 24, και δεν χρειαζόταν ζευγάρι κλπ. Η υιοθεσία δεν λυνόταν με κανένα τρόπο, μπορούσες μόνο να αποκληρώσεις όπως και το κανονικό σου παιδί. Και δεν επιτρεπόταν για κανένα λόγο να παντρευτείς παιδί σου. Μιλάω πάντα για τα νόμιμα, γιατί τι γινόταν σε κάθε χωριουδάκι μόνο αυτοί το ξέρανε.
Θα σου βάλω κι έναν προβληματισμό ακόμα. Ο Αλμπερτ δεν είχε ανάγκη να υιοθετήσει την Κάντυ για να την προστατέψει, θα μπορούσε να την έχει ψυχοκόρη, κάτι που ακόμα και στην Ελλάδα ήταν σύνηθες. Οι Ράνγκαν για παράδειγμα, την πήραν σαν συντροφιά της Ελίζας, γιατί να μην κάνει το ίδιο και με τον Αλμπερτ η Μιζούκι; Γιατί δεν είναι ο ευεργέτης της, ο sugar daddy, όπως στο daddy long legs; Για την υιοθεσία γίνεται τόσος λόγος από όλους, που δεν μπορούμε να την αμφισβητήσουμε. Μήπως η Μιζούκι είχε τους λόγους της που τους έδεσε με οικογενειακά δεσμά;

The Tempest
ariel
ariel
Terry Total Freak
Terry Total Freak

Δημοσίευση από bettina Τρι Ιαν 05, 2021 9:34 am

Όχι, ο δε θα μπορούσε να την έχει ψυχοκόρη γιατί ήταν μεγαλόψυχος! Ή κάνεις το καλό ή δεν το κάνεις Razz .
Τώρα όσον αφορά με ποιόν μένει στο τέλος, όλοι  κάνουμε υποθέσεις αλλά ως καλά κοριτσάκια  δε μας είναι εύκολο να μπούμε στο μυαλό αυτής της σαδίστριας Γιαπωνέζας!
Και οι δύο πλευρές έχουν λογικά επιχειρήματα.
Δε θα απέκλεια τον Άλμπερτ με το εξής σκεπτικό: μερικές φορές με συμπτώσεις σου υποδείκνύεται το πεπρωμένο. Ο Άλμπερτ ήταν παρών στη ζωή της Κάντυ χωρίς να τον βλέπει. Είναι ο πρίγκηπας που αναζητά παιδί. Με το καλλιτεχνικό μου μυαλό θα μπορούσε να κλείνει ο κύκλος όταν εκείνος γίνεται ο πρίγκηπάς της στην πραγματικότητα.
Φυσικά και με τον Τέρρυ οι συμπτώσεις δεν είναι λίγες. Κάθε φορά η μοίρα τους φέρνει κοντά αλλά δεν αντιλαμβάνονται ο ένας τον άλλον.
Δεν είμαι απολύτως σίγουρη για τίποτα, συμφωνώ με την Αριάδνη και τη Κάντυ ότι έπρεπε να το ξεκαθαρίσει η Μιζούκι. Μάγκες, αυτός είναι κι αν σας αρέσει! Εκτός αν... δεν το έχει ξεκαθαρίσει και η ίδια μέσα της.
Τώρα κουβέντα να γίνεται, δεν είναι κακό, γι αυτό υπάρχουν τα φόρουμ. Αλλά είναι τόσο σημαντικό; Αν καταλήγει με τον Τέρρυ ή τον Άλμπερτ θα πάψουν οι τερρυκιές να είναι τερρυκιές και οι αλμπερτικές αλμπερτικές; Θα σταματήσω να υποστηρίζω την ομάδα μου επειδή έχασε το πρωτάθλημα; Θα συνταχθώ με το κόμμα που σιχαίνομαι επειδή κέρδισε τις εκλογές; Αν είχα ομάδα και κόμμα, καταλαβαίνετε τι λέω.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την bettina στις Τρι Ιαν 05, 2021 5:13 pm, 1 φορά
bettina
bettina
Terry
Terry

Αριθμός μηνυμάτων : 1302
Ημερομηνία εγγραφής : 23/12/2016

http://thlenouvelotrela.forumgreek.com/

Δημοσίευση από candy barrymore Τρι Ιαν 05, 2021 12:37 pm

Χαχα Bettina μου πόσο δίκιο έχεις :) καλή σου μέρα.
Κοίτα , η αλήθεια είναι πως για εμένα δεν είναι και πολύ σημαντικό θέμα , αλίμονο αν ήταν , με ποιον μενει η Κάντυ -πόσο μάλλον όταν η Μιζούκι δεν το ξεκαθαρίζει μάλλον για να γεμίσει τη τσέπη της.Γιατί σκεφτείτε αν ήταν ο ένας η ο άλλος , πρώτα αυτό θα γινόταν γνωστό στο διαδίκτιο και αυτόματα θα έχανε ίσως το μισό ποσοστο απ'τις πωλήσεις.
Δε νομίζω βέβαια πως η ίδια δεν ξέρει.Οπως την εχω ψυχολογίσει...Δεν μ'αρέσει που δεν έχει το θάρρος της γνώμης της πάντως .
Βέβαια αυτό που στο τέλος λέει είναι μπορείς να παραβλέψεις αυτά που οδηγούν στον Αλμπερτ και να πεις πως ο Τέρρυ είναι ο Ανοχίτο,και αντίστοφα αυτά που οδηγούν στον Τέρρυ και να πεις πως ο Αλμπερτ είναι.
Αυτά που γράφω τα γράφω χιουμοριστικά πάντα, μιας και καθόλου δεν μου αρέσει ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δυο ομαδες με αποτέλεσμα να υβρίζονται οι φανταστικοί κατα τ'άλλα χαρακτήρες που η συγγραφέας δημιούργησε ακόμα και αν κάποτε μας πει τελικά με ποιον έμεινε.
Επίσης κατέληξα στον Αμπερτ οχι σαν οπαδός του αλλά γιατί βρήκα ότι έχει περισσότερα στοιχεία να είναι αυτός .Η Μιζούκι από πάντα κατ'εμέ είναι λίγο σαδίστρια , πρώτα μας αφήνει να δενόμαστε με τους χαρακτήρες και δείχνει δυνατές στιγμές και μετά μας τους παίρνει -αυτό είναι που μου έδωσε μεγάλο πάτημα και πολλά άλλα στοιχεία να καταλήξω εκεί που τελοσπάντων κατέληξα.Και αυτό θα μπορούσε να κανει και τωρα, πρώτα μας δίνει πάτημα ένα σημείωμα απο Τερρυ και θανατο Σουζανας και υστερα σου λεει σαδιστικα τωρα που εχεις ελπιδες να το τελος! Και τα καταστρεφει.Όμως θα μπορούσε να δωσει και επιθυμητο τελος για τους φαν του Τερρυ λογω παραπονων.
Όμως που τα γράφω αυτά ; δεν θέλω να γίνω η σπαστικιά της παρέας ! Κορίτσια το λέω με πάσα αλήθεια.Ολες έχουμε το δικαιωμα να φανταζόμαστε ότι θέλουμε έτσι και αλλιώς αυτό μας άφησε να κανουμε και όπου και αν καταλήγουμε υποκειμενικό θα είναι.
Εμένα πιο πολύ μ' ενδιέφερε η ανάλυση των χαρακτήρων και των συναισθημάτων , μα και πάλι μιας και εδώ ασχετως που μ αρεσει ο Τερρυ και θεωρω πως αδικηθηκε πιο πολύ, είναι αδύνατον να γίνει τετοια κουβεντα .Γιατί δεν είμαι σε ουδετερο μπλογκ οποτε μαλλον σας σπάω τα νευρα και είναι το μόνο πραγμα που δεν θελω.  Crying or Very sad
Όσο γι'αυτα που εγραψες Αριελ μου αν έχεις καποιο στοιχείο περί έγκυρης υιοθεσίας , θα χαρώ να μου το  δείξεις .Αυτό που αμέσως σκέφτηκα ήταν πως οι Leagan ναι μεν την υιοθέτησαν αλλά την έκαναν σκλάβα τους μετά. Αυτό μπορεί αυτόματα να σημαίνει πως οι νόμοι περί υιοθεσίας δεν είχαν αλλάξει απ'το 1851 μέχρι το 1910 κ 1911 .Επίσης το γεγονός ότι έχουν παιδιά για υπηρέτες.Εγω βρηκα κωλύματα και στην υιοθεσια από άλλη οικογένεια(όταν υπάρχει ήδη μία) αλλά και το γεγονος πως ο Αλμπερτ προσποιείται τον μεγάλο και τα υπόλοιπα μεγάλα κεφάλια τον κρύβουν μέχρι να πάει σε μια ορισμένη ηλικία ωστε΄να μπορεί να αποκαλυφθεί .Αυτό μου δίνει τροφή για σκέψη να φτιάξω πολλά σεναρια.Λίγο περίεργο να εμφανίζεται ως θετός πατερας της όταν πια η Κάντυ έχει γίνει δεσποινίς .
Υπάρχει και ένα ενδεχόμενo μιας και μυθιστορημα είναι , στο μυαλό της Μιζούκι να υπάρχουν αλλοι νομοι -αν υποθεσουμε πως η υιοθεσια του οντας 24 κ αγαμος για εκεινα τα χρόνια, είναι εγκυρη.
Παλι διατριβη εκανα.. τι ειμαι εγω ρε..
to be or not to be
candy barrymore
candy barrymore
Antony
Antony

Αρέσει στον χρήστη bettina

Δημοσίευση από ariel Τρι Ιαν 05, 2021 2:33 pm

Κάντυ υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που με εκνευρίζουν. Με εκνευρίζουν οι αγενείς που θα μου πάρουν τη σειρά, οι αρνητές της μασκας, οι παραβάτες του ΚΟΚ, αλλά όχι αυτοί που έχουν άλλη άποψη από τη δική μου. Αν ποτέ σου έδωσα αυτή την εικόνα, ζητώ συγγνώμη, μάλλον κάτι δεν έγραψα σωστά, αλλά δεν ήταν ποτέ σκοπός μου.
Για μενα η Μιζούκι δεν άφησε ανοιχτό το τέλος για τα λεφτά. Αν αυριο έβγαζε τη συνέχεια και ήταν με τον Αλμπερτ, θα αγόραζα ο βιβλίο για να το διαβάσω. Η ιστορία με ενδιαφέρει περισσότερο από το τέλος και ίσως γι αυτό δεν με απογοήτευσε και η νουβέλα.
Οι Ράνγκαν είναι ξεκάθαρο οτι δεν κάνουν υιοθεσία της Κάντυ, σε ανιμέ μάνγκα και νουβέλα. Το είχαν πει και οι δύο μαμάδες της στο σπίτι της Πόνυ, με μεγάλο καημό. Μάλιστα την παρότρυναν και να αρνηθεί την θέση, αλλά η Κάντυ ήθελε να τις απαλλάξει από το οικονομικό της βάρος.
Οταν μίλησα για ψυχοκόρη, δεν εννοούσα φυσικά την παραδουλεύτρα. Ηταν σύνηθες εκείνα τα χρόνια οι πλούσιες οικογένειες να παίρνουν σπίτια τους φτωχά κορίτσια για να τα μορφώσουν και να τους δώσουν τη δυνατότητα για έναν καλύτερο γάμο. Ουσιαστικά αυτό είχαν υποσχεθεί και για την Κάντυ οι Ράνγκαν. Δεν την πήραν από το ορφανοτροφείο για υπηρέτρια, αλλά για συνοδό. Κανονικά θα έπρεπε να μελετά μαζί με τα Ρανγκανάκια να συμμετέχει στις κοινωνικές τους εκδηλώσεις και να κάνει κάποια μικροθελήματα, πχ να τους παιζει πιάνο ή να τους φτιάχνει ένα καπέλο. Η Σάρα πήρε την Κάντυ για να ακολουθήσει τη μόδα του κύκλου της, να φανεί καλή χριστιανή κι ευεργέτης. Τη υποβιβάζει μετά τις κατηγορίες για κλοπή και μετά την στέλνει στο Μεξικό, αλλά ποτέ δεν την απολύει, ούτε την γυρίζει στο ορφανοτροφείο. Κάτι τέτοιο θα ήταν ντροπή για την οικογένειά της. Παρόμοια και ο Αλμπερτ θα μπορούσε να μην δεσμευτεί νομικά με την υιοθεσία της, να μην της δώσει το όνομα Αρντλευ. (Η αλλαγή στο επίθετο, είναι απόδειξη της νομικής υπόστασης της υιοθεσίας). Θα μπορούσε λοιπόν να την έχει υπό την προστασία του ως Κάντυ Γουαιτ και να φροντίσει για τη μόρφωση, την προίκα κλπ. Επέλεξε όμως να την κανει οικογένειά του. Θα κάνω άλλη μια παρένθεση εδω. Ο Αλμπερτ έχασε τους γονείς του πολύ μικρός και η μόνη οικογενεια που είχε ήταν η αδελφή του η Ροζμαρυ. Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε οτι την αδελφή του την λατρευε. Δεν είναι λοιπόν λογικό, να μην ψάχνει για μητέρα, αλλά για μία αδερφή; Επίσης, έχετε προσέξει πόσα κοινά είχε η Κάντυ με την Ροζμαρυ; Η απεικόνισή τους ήταν ίδια, και ακόμα και στο χαρακτήρα φαίνεται να είχαν πάρα πολλά κοινά. Νομίζω οτι ο Αλμπερτ εβλεπε στην Κάντυ την Ροσμαρυ και αποφάσισε να της δώσει το όνομα των Αρντλευ για να την προστατέψει αφού με την αυθεντική δεν τα κατάφερε.
Και να που αργησα για δουλειά και φευγω τρεχοντας!!

The Tempest
ariel
ariel
Terry Total Freak
Terry Total Freak

Δημοσίευση από candy barrymore Τρι Ιαν 05, 2021 5:37 pm

Άριελ προς Θεού δεν είπα πως μου άφησες τέτοια εντύπωση, ίσα ίσα ο τρόπος που εκφράζεσαι
ταιριάζει πολύ σε 'μενα .Οπως και η Σταρ.Κανενα παραπονο! Σκέφτηκα μήπως επειδή έγραψα κατεβατα σας κουρασα με τις απόψεις μου... εδώ είναι Τερρυκό μπλογκ.
Έχουν ειπωθεί κατά καιρούς- απ'τα λίγα που έχω διαβάσει -πράγματα
που μου αφηνούν  μεγάλη απορία .
Χαίρομαι που το πας πως το συναίσθημα του Αλμπερτ.
Πριν σου απαντήσω θα επαναλάβω αυτό που έγραψα πιο πάνω.
Η Κάντυ είχε προβλήματα αντιμετώπισης και ενώ είχε το όνομα
Άρντλευ  από την Ελίζα και τον Νηλ  και τη μάνα τους, ενώ άνηκαν σε χαμηλότερη
ταξη αριστοκρατίας.Σκέψου να μην είχε τ'όνομα πως θα ήταν.
Στη συνέχεια είχε  τέτοια θέματα και από την ίδια τη θεία.
Το αν ο Άλμπερτ έδωσε τα αληθινά στοιχεία του για να γίνει η υιοθεσία
δεν το ξέρουμε , τα στοιχεία του τα απέκρυπταν οι Αρντλευ
για να μην μαθευτεί το νεαρό της ηλικίας του.Το ζητημα δεν ξεφευγει ηθικής γιατί δεν τη μεγαλωσε σαν πατερούλης.
Απόδειξη για τους νομους στην αληθινή ζωή , μπορείς να μου
δείξεις, γιατί μεχρι στιγμής δεν βρήκα να αλλάζει ο νόμος το 1910-11
ώστε να μπορεί ένας μόλις 11 χρόνια μεγαλύτερος και άγαμος, να υιοθετησει.
Εκεινα τα χρόνια όμως η εκμετάλλευση των ανηλικων ηταν κάτι σύνηθες.Αυτό το βλέπουμε και στους υπηρέτες των Ράγκαν αλλά και των Μπραιτον.
Θυμάμαι τη σκηνη ντροπής που η Αννι δινει σοκολάτα στη συνομίληκη υπηρέτριά της
και η μητέρα της , την μαλώνει.
Μας μεταφέρεται τελεια λοιπον η δήθεν ηθική των αριστοκρατών κατί που δεν έχουν
οι Αρντλευ , ιδιαιτερα τα τρία νεαρά αγόρια αλλά και ο Αλμπερτ που του μετέδωσε
η αδερφή του Ροζμαρι.ΝΑΙ του τη θύμιζε και ίσως και αργότερα , αυτό δεν σημαίνει πως οταν μεγάλωσε την αγαπούσε αδερφικά / φιλικά / πατερικα.
Στο τελευταίο επεισόδιο η Κάντυ θα σκεφτεί, μόλις ο Αλμπερτ της πει ότι τα ωραία και μεγάλα της μάτια του θύμιζαν την Ροζμαρι ''και ο Άντονι μου είχε πει το ίδιο''.
Ο Άντονι που ηταν ερωτευμένος μαζί της.
Η Ροζμαρι ηταν και ο τυπος γυναίκας που παντρευτηκε εναν απλό εργάτη , ναυτικό και ειχε γινει ο χαμός με αυτό.
Ήταν έτοιμη να αποκηρυξει το ονομα , λέγοντας στον Αλμπερτ ότι η ευτυχία βρισκεται στο να ζεις με αυτον που αγαπας
κάτι που αναφερει και η Καντυ στο βιβλιο (ζω μ'αυτόν που αγαπώ).Αυτό δινει και bonus ή ότι δεχτηκαν οι Αρντλευ την Καντυ σαν  νύφη
ή ότι ο Αλμπερτ πουλησε τη Lakewood villa και τους αποκήρυξε ,κάνοντας την υπέρταρη θυσία για εκείνη, όπως θα έκανε και η Ροζμαρι..Η Καντυ ζει ή Σκωτία ή Μπριστολ ή στο Παθ, μόνο
εκεί υπάρχει Avon River .Η Καντυ ειναι ο τύπος γυναικας που όλοι ερωτευονται και ναι καθως έχει αμνησία την ερωτευεται και ο Αλμπερτ.
Αυτό όμως συνεχίζεται και αφού βρει τη μνήμη του.Επιλέγει να παραμεινει πλάι της γιατί νιώθει τόσο
ωραια κοντά της, αν την έβλεπε αδερφικά θα της ελεγε πως βρήκε τη μνήμη του και όταν ερχοταν η καταλληλη
στιγμή, θα της αποκάλυπτε πως είναι ο μεγάλος θείος.Όμως δεν το κάνει.Γιατί;Γιατι η επιθυμία του να μείνει κοντά της, τα επισκιάζει όλα.Της εξομολογείται με τον πιο
ρομαντικό τρόπο τον έρωτά του , αφου βρήκε τη μνήμη του,όταν κόβει το σαντουιτς στα δύο
και της λέει ότι θέλει γα πάντα να μοιράζονται χαρές και λύπες.Την ψάχνει μες τη νυχτα να δει που πήγε
και γιατί μπηκε σε πολυτελές αμαξι και της δίνει δωρο φόρεμα (όπως καποτε της δωρισαν ο Αρτσι κ Στίαρ κ ο Άρτσι
στην Αννι).Και πάλι εκει σκέφτεται πως πρεπει να φύγει , αλλά δεν θέλει. Στο βιβλίο όταν είχε εξαφανιστεί , η Καντυ θυμάται να  του ουρλιάζει ''νιώθω πως γέρασα ξαφνικά απ'το άγχος μου''
και εκείνος της απανταει ''θα προτιμούσα να περνιέσαι για μεγαλύτερη , παρά για τη μικρή αδερφή μου''.
Φουλ ερωτική δήλωση.Και η Καντυ θα συνεχισει ''προσποιούμασταν οτι είμαστε αδέρφια, βαθια μεσα μου ήξερα
πως είναι κάποιος ξεχωριστός''.
Το ότι μπαίνει στη διαδικασια αποστασιοποιησης σχετικά με τον Τερρυ που αλλιως το δειχνει στο μανγκα
κ αλλιως στο ανιμε , είναι γιατι δεν είναι καποιος καραγκιόζης ο Αλμπερτ.Δεν ειναι θεμα πάθους η Καντυ
αλλά αληθινής αγάπης, θέλει να τον επιλέξει.Αν και η Καντυ θα γραψει για τη Σουζάνα ότι όταν αγαπας αληθινά
απ'το βαθος της καρδιας σου, η αγαπη δεν μπορεί να παραμείνει αγνή, δικαιολογώντας τη ζήλεια της , η Καντυ
ποτέ της δεν ζήλεψε.Κανέναν και καμία ουτε τη Σουζάνα.Και τετοιος ανθρωπος ειναι και ο Άλμπερτ.
Αυτό είναι που θαυμάζω και στους δύο, πολύ δύσκολο
στις ερωτικές σχέσεις.Ειναι χάρισμα που οδηγεί στην ανιδιοτέλεια.Φιλία μεταξύ άνδρα και γυναικας δεν υπάρχει.Ποτέ.Εκτός αν ο αλλος ειναι γκει ή πρώην σου και βρηκε τη γυναίκα της ζωής του.Όλη μου τη ζωή εκανα  περισσότερη παρέα με αντρες , έχτιζα φιλικές σχέσεις
ζωής στο μυαλό μου, μοιραζόμουν μαζί τους τα εσώψυχά μου και πάντα είχα το ίδιο αποτέλεσμα.
Να πληγώνομαι γιατί με ερωτεύτηκαν ή μου την έπεσαν όταν θα εβαζα το χέρι μου στη φωτια πως με βλέπουν φιλικά.
Θα σου δώσω και ένα εξτρα μπονους απο μια μεταφραση Candy old novel που δεν πολυχρησιμοποιώ.
Εκεί αναφέρεται πως ο George μεγάλωσε με την Ροζμαρι και ο Αλμπερτ λέει πως ήταν σαν αδέρφια.
Μετά λέει με τρόπο στην Κάντυ ''κοίτα μην τον πρήζεις τον ανθρωπο γιατί δεν παντρευτηκε , αφιέρωθηκε
σε εκείνη γιατί την αγαπούσε , δεν μου το εχει πει , αλλά το ξέρω''.
Τέλος σου αναφερω ότι ο Άλμπερτ αν την εβλεπε αλλιως την Κάντυ δεν θα ειχε κανένα λόγο να της αποκαλυψει ότι ηταν ο πρίγκιπας του Λόφου, ειδικά όπως αποδίδεται στο μανγκα και το βιβλιο, τόσο ρομαντικά , πόσο μάλλον
όταν γνώριζε πως ηταν Candy's first crush.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την candy barrymore στις Τρι Ιαν 05, 2021 6:18 pm, 2 φορές συνολικά
candy barrymore
candy barrymore
Antony
Antony

Σελίδα 8 από 12 Επιστροφή  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Επόμενο

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης