TGF LOVE TIME
Πρόσφατα Θέματα
Η διάρκεια του έρωτα
+5
ariel
papirous
nansecrets
libra
ΜΙΜΙ
9 απαντήσεις
Σελίδα 4 από 4
Σελίδα 4 από 4 • 1, 2, 3, 4
Απ: Η διάρκεια του έρωτα
βρηκα αλλο ενα αρθρο που γραφει ψυχολογος...
- τα 3 συναισθηματα που μοιαζουν με την αγαπη αλλα δεν ειναι.:
- Όταν ξεκινά κανείς μια σχέση αισθάνεται έντονα συναισθήματα, τα οποία δεν είναι πάντα απαραιτήτως αγάπη. Ωστόσο, το ερωτευμένο άτομο συχνά δεν αναγνωρίζει ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, και μπερδεύει αυτά τα συναισθήματα με την αληθινή αγάπη. Το αποτέλεσμα είναι ότι καταλήγει να βρίσκεται μπερδεμένο, απογοητευμένο, ή ακόμα και προδομένο από τον/τη σύντροφό του, γιατί έγινε παρεξήγηση και ο άλλος δεν εννοούσε αυτά που ο ερωτευμένος πίστεψε ότι άκουσε.
Γράφει για το boro.gr η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος (greekpsychologypages.blogspot.gr)
1. Πόθος/Ερωτική Έλξη
Αυτό το έντονο συναίσθημα που τόσοι άνθρωποι έχουν νιώσει και σε τόσες πολλές περιπτώσεις το έχουν μπερδέψει με την αγάπη. Πρόκειται περισσότερο για έντονη «χημεία», οι φερομόνες (χημικά στοιχεία που έχει κάθε άνθρωπος) του ενός ατόμου που ταιριάζουν όπως το κλειδί στην κλειδαριά με τις φερομόνες ενός άλλου ατόμου και δημιουργούν τη σπίθα του σωματικού πάθους. Αυτό το συναίσθημα της έντονης ερωτικής έλξης συχνά το αποκαλούμε «έρωτας με την πρώτη ματιά» ή «κεραυνοβόλος έρωτας», αφού πράγματι η ένταση του συναισθήματος είναι τέτοια, που συγκλονίζει αυτόν που το αισθάνεται.
Τρεις λόγοι που μπερδεύει κανείς τον πόθο με την αγάπη
Όταν κάποιος αισθάνεται πόθο για κάποιο άλλο άτομο, συνήθως μπερδεύει αυτό το συναίσθημα με την αγάπη για τρεις λόγους:
- η έλξη είναι ακαριαία και εντονότατη, επομένως μοιάζει να είναι «μοιραίο γεγονός».
- Κατά δεύτερο λόγο, το ότι πρόκειται για δύο αγνώστους σημαίνει ότι κανείς μπορεί να φανταστεί ό,τι επιθυμεί για το άλλο άτομο (άρα δε βασίζεται στην πραγματικότητα του ποιος είναι ο άλλος, αλλά στο τι θα ήθελε να είναι ο άλλος) και, βέβαια, οι φαντασιώσεις είναι πάντα τέλειες!
- Τέλος, ο ερωτοχτυπημένος δεν έχει αντικρίσει το ποιος στ' αλήθεια είναι ο σύντροφός του, γιατί είναι παγιδευμένος στη δίνη της σεξουαλικής έντασης και του πάθους, οπότε βλέπει αυτό που θέλει να δει. Αν ο έρωτας είναι τυφλός, τότε το πάθος από μόνο του βγάζει τα μάτια αυτού που το αισθάνεται και δεν αφήνει χώρο για λογικές σκέψεις.
Είναι φυσιολογικό;
Είναι λοιπόν φυσιολογικό να αισθάνεται κανείς πόθο και έντονη ερωτική έλξη; Η απάντηση είναι: βεβαιότατα! Όμως, θα πρέπει κανείς να γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα στον πόθο και την αγάπη, ώστε να μην τα μπερδέψει.
Τον πρώτο καιρό μιας σχέσης είναι φυσιολογικό να αισθάνεται κανείς έντονο ερωτικό πόθο και να μην μπορεί να «ξεκολλήσει» από τον άλλον, όμως, καθώς η γνωριμία προχωράει και βλέπει κανείς τον χαρακτήρα και τα ελαττώματα του άλλου, αποφασίζει αν πρόκειται για αγάπη ή για πάθος.
Συχνά, όταν κανείς «δει» το αντικείμενο του πόθου του στο φως της ημέρας, συνειδητοποιεί ότι δεν του αρέσει όσο νόμιζε ή φανταζόταν, με αποτέλεσμα η σχέση να πάρει τέλος. Η αγάπη δεν είναι ταυτόσημε με την σκέτη σωματική έλξη (παρόλο που η ερωτική έλξη είναι σημαντικό στοιχείο της), αλλά χρειάζεται και άλλα συστατικά, και, κυρίως χρόνο και υπομονή για να καλλιεργηθεί.
Και βέβαια, πολλές φορές το ξεκίνημα της αγάπης και μιας βαθιάς, ουσιαστικής σχέσης ξεκινάει από έντονο σεξουαλικό πάθος (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το σεξουαλικό πάθος από μόνο του οδηγεί κάθε φορά στην αγάπη).
2. Έμμονη Ιδέα
Όταν το άλλο άτομο γίνει έμμονη ιδέα στον ερωτευμένο, συνήθως αυτός το εκλογικεύει λέγοντας «αφού δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν άλλον, άρα είμαι ερωτευμένος/η με και αγαπάω αυτό το άτομο». Η εμμονή είναι παρόμοια με το πάθος, αλλά είναι ακόμα πιο παραπλανητική και καταστροφική. Ενώ ο πόθος είναι περαστικός και ξεθωριάζει όταν οι ερωτευμένοι γνωριστούν καλύτερα και διαπιστώσουν τις διαφορές τους, η έμμονη ιδέα παραμένει, ακόμα και όταν ο ερωτευμένος δει τα ελαττώματα του άλλου. Και ενώ το σεξουαλικό πάθος μπορεί να οδηγήσει σε μια ουσιαστική ερωτική σχέση, η εμμονή σκοτώνει την αγάπη.
Η εμμονή σκοτώνει την αγάπη
Όσο περισσότερο χρόνο και προσπάθεια επενδύσει κανείς σε μια άρρωστη εμμονή για ένα πρόσωπο ή μια σχέση, τόσο πιο σίγουρο είναι ότι τα πράγματα θα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Οι άνθρωποι που είναι σε κατάσταση έμμονης ιδέας με κάποιον άλλον, λόγω του ότι σκέφτονται μόνο σχετικά με τον άλλο και τη σχέση τους, συχνά χάνουν την επαφή με τον ίδιο τους τον εαυτό. Αυτή η απώλεια του εαυτού και της ατομικότητας δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο συμπεριφοράς όπου το άτομο με την εμμονή γίνεται όλο και πιο εξαρτημένο από το αντικείμενο του έρωτά του και από τη σχέση.
Έρωτας χωρίς ανταπόκριση
Ακόμα και η αγάπη χωρίς ανταπόκριση (όπου ο ένας είναι μόνος ερωτευμένος και του έχει γίνει έμμονη ιδέα ο άλλος, ο οποίος δεν είναι ερωτευμένος) μπορεί να γίνει έμμονη ιδέα με καταστροφικές ψυχολογικές συνέπειες.
Όταν το ένα άτομο είναι ερωτευμένο φουλ και το άλλο δεν είναι, όταν πιστεύει ότι έχει μια σχέση και το άλλο άτομο δεν το πιστεύει, όταν το ένα άτομο είναι αφοσιωμένο και το άλλο δεν το έχει πάρει στα σοβαρά, τότε υπάρχει η βάση για να δημιουργηθεί εμμονή.
Τα σημάδια της εμμονής
Αν όλος ο χρόνος και κόπος σας πηγαίνει σε ένα άτομο (που δεν ανταποκρίνεται)
Αν διαρκώς προσπαθείτε να ευχαριστήσετε τον/τη σύντροφό σας
Αν η σχέση σας δεν έχει αμοιβαιότητα (από άποψη σεβασμού, βαθμό αφοσίωσης) και διαρκώς κάνετε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις,
τότε, πιθανότατα η σχέση σας βασίζεται σε έμμονα συναισθήματα και όχι σε αληθινή αγάπη.
3. Ριμπάουντ (Rebound)
Όπως ο γνωστός όρος στο μπάσκετ, έτσι και στις σχέσεις: όταν μια σχέση ξεκινά ξαφνικά, πριν καλά-καλά τελειώσει η προηγούμενη. Αυτές οι σχέσεις σπάνια βασίζονται στην αγάπη και αποτελούν έναν τρόπο για να τονώσει το άτομο -του οποίου τελείωσε η σχέση- την αυτοπεποίθησή του και να νιώσει όμορφα και συντροφικά. Πολλές φορές το συναίσθημα μοιάζει με αγάπη, γιατί οι άνθρωποι που τελειώνουν μια σχέση θέλουν να ξαναγαπήσουν, όμως όταν αυτό γίνεται πολύ σύντομα, δεν προλαβαίνει να τελειώσει μέσα του η συναισθηματική αναταραχή της προηγούμενης σχέσης για να επενδύσουν στην επόμενη.
Το άτομο που βγαίνει από την προηγούμενη σχέση και αμέσως κάνει μια νέα, έχει συνηθίσει να είναι ερωτευμένο, θέλει να έχει μια σχέση και, χωρίς πολλή σκέψη, επιλέγει κάποιο νέο πρόσωπο για να είναι μαζί του, πείθοντας τον εαυτό του ότι έχει ερωτευτεί ξανά. Συχνά το άτομο αυτό επιθυμεί και αναπολεί ακόμα την προηγούμενή του σχέση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλει πίσω τον παλιό του σύντροφο, απλώς θέλει μια σχέση. Σε μια τέτοια ριμπάουντ φάση, το άτομο θέλει απλώς κάποιον, οποιονδήποτε σύντροφο και δεν είναι έτοιμο να επενδύσει πραγματικά σε μια νέα σχέση. Έτσι, πρόκειται για σχέση-ψυχολογικό τραυμαπλάστ, αφού οι παλιές πληγές δεν έχουν ακόμα επουλωθεί.
Σημάδια της ριμπάουντ σχέσης
Όταν η παλιά σχέση με κάποιον τρόπο μπερδεύεται με τη νέα
Το άτομο φέρνει τα προβλήματα της προηγούμενης στη νέα σχέση
Υπάρχουν εκκρεμότητες από την προηγούμενη σχέση
Ο/η σύντροφος από την προηγούμενη σχέση επανεμφανίζεται (είτε ως φυσικό πρόσωπο είτε ως παράδειγμα)
Είναι λοιπόν σημαντικό να μπορεί κανείς να αξιολογήσει αν τα συναισθήματά του εμπίπτουν σε μία από τις τρεις κατηγορίες της (1) έντονης ερωτικής έλξης, (2) της εμμονής, ή (3) της ριμπάουντ σχέσης, ώστε να ξέρει που βρίσκεται, τι ζητάει, και -κυρίως- τι μπορεί να πάρει από τη σχέση του.
πηγη: http://www.boro.gr/30555/tria-synaisthhmata-poy-moiazoyn-me-agaph-alla-den-einai
^Τώρα καταλαβαίνω, γιατί κάθομαι κι βλέπω τόσες πολλές σειρές... Κοίτα τι μαθαίνει κανείς τελικά...
Dalia- Terry Extreme Guru
- Αριθμός μηνυμάτων : 8488
Ημερομηνία εγγραφής : 07/11/2010
Τόπος : In a Galaxy far, far away...
Χιούμορ : Well, be my guest!!
ΜΙΜΙ- Terry Total Freak
- Αριθμός μηνυμάτων : 13836
Ημερομηνία εγγραφής : 06/11/2010
Τόπος : Λέικγουντ
Χιούμορ : Έχω λίγο κι απ' αυτό!!
κι εμενα μου αρεσε, εβαλε μια σειρα στα πραγματα και μου αρεσει που μιλησε περι ποθου, παθους κι εμμονης ποσο κοντα ειναι μεταξυ τους και ποσο μακρια απο την αγαπη ή ερωτα που λεμε εμεις.
ΜΙΜΙ- Terry Total Freak
Ωστόσο δεν αναφέρει πουθενά κάτι για τον έρωτα, ούτε τον εξισώνει με τη βαθειά αγάπη
εχω την εντυπωση οτι δεν κανει αυτο τον διαχωρισμο στη λεξη αγαπη και στη λεξη ερωτα. τα θεωρει το ιδιο γιατι αναλυει οτι αυτα που εξασθενουν στο περασμα ειναι το παθος, ο ποθος και γενικοτερα η επιθυμια.
κάτσε γιατί πάμε πολλά βήματα συζήτησης πίσω... ο έρωτας δεν μπορεί να εξισωθεί με την αγάπη σε κανένα επίπεδο και φαντάζομαι σε κανένα λεξικό (εκτός από το "πλούσιο" αγγλικό βεβαίως-βεβαίως )
δε νομιζω οτι εχουν κι αλλοι 2 λεξεις εκτος απο εμας. οι περισσοτερες γλωσσες μια εχουν.
έρωτας
αγάπη
αγγλικα love
γαλλικα amour
ιταλικα amore
δανικα kærlighed
ολλανδικα liefde
γερμανικα liebe
λετονικα mīlestība
ουαλικα cariad
έρωτας
αγάπη
αγγλικα love
γαλλικα amour
ιταλικα amore
δανικα kærlighed
ολλανδικα liefde
γερμανικα liebe
λετονικα mīlestība
ουαλικα cariad
και να που είμαι περήφανη που ζω στην Ελλάδα, που έχει από καταβολής κόσμου, δύο λέξεις για δύο τόσο ξεχωριστά συναισθήματα!
μπορει να ειναι ξεχωριστα μπορει και να μην ειναι τελικα. ολα ειναι σχετικα.
τουλαχιστον να μην πεφτουμε στην παγιδα του παθους και της εμμονη να τα βαφτιζουμε αγαπη ή ερωτα κι οπως θελουμε το λεμε αυτο που νιωθει ο καθενας μας, ειτε ερωτα ειτε αγαπη.
τουλαχιστον να μην πεφτουμε στην παγιδα του παθους και της εμμονη να τα βαφτιζουμε αγαπη ή ερωτα κι οπως θελουμε το λεμε αυτο που νιωθει ο καθενας μας, ειτε ερωτα ειτε αγαπη.
Λοιπόν, χθες το βράδυ το σκεφτόμουν αυτό...
Ναι, απ' όσο ξέρω κι εγώ είμαστε η μοναδική γλώσσα που ξεχωρίζει αγάπη και έρωτα...
Εντάξει, πόσο μπροστά;;;;;
Ναι, απ' όσο ξέρω κι εγώ είμαστε η μοναδική γλώσσα που ξεχωρίζει αγάπη και έρωτα...
Εντάξει, πόσο μπροστά;;;;;
souka- Terry Extreme Guru
- Αριθμός μηνυμάτων : 8402
Ημερομηνία εγγραφής : 27/04/2011
Χιούμορ : Όλων των ειδών!!!
nansecrets έγραψε:πολυυυυυ ειμαστε μοναδικοι γι αυτο μας ζουλευουνε!
souka- Terry Extreme Guru
- Αριθμός μηνυμάτων : 8402
Ημερομηνία εγγραφής : 27/04/2011
Χιούμορ : Όλων των ειδών!!!
ΜΙΜΙ- Terry Total Freak
ariel έγραψε:Μοιραία όλη αυτή η κουβέντα, με έφερε στο Συμπόσιο του Πλάτωνα (αν δεν το έχετε ήδη διαβάσει, το προτίνω ανεπιφύλακτα και μάλιστα στη μετάφραση και τα σχόλια του Ι. Συκουτρή. Τα σχόλιά του αποτελούν τα 2/3 απο τον όγκο του βιβλίου και είναι τόσο εμπνευσμένα που θα μπορούσαν άνετα να έχουν γραφεί σήμερα)
Σαν εμας καλή ώρα, μαζευτηκαν φίλοι να γιορτάσουν πίνοντας και μιλώντας, κύριο θέμα τους, ο έρωτας. Φυσικά ο καθένας είχε το δικό του ορισμό και τη δική του εικόνα, ακριβώς όπως κι εμεις διαφωνούμε για το αν είναι πάθος, κάτι στιγμιαίο ή αιώνιο. Η πρώτη ανάγνωση του βιβλίου, με είχε συνεπάρει. Με την αθωότητα των 14 χρόνων μου (τότε το διάβασα πρώτη φορά), είχα μαγευτεί απο του μύθο του Αριστοφάνη για τα πολικά όντα. Σύμφωνα με το μύθο αυτό, οι άνθρωποι ήταν αρχικά ερμαφρόδιτοι, αλλά ο Διας τους χώρισε, οπότε όλη τους τη ζωή, ψάχνουν το άλλο τους μισό και μόνο όταν το βρουν, θα βιώσουν και πάλι την πληρότητα. Κάποια χρόνια αργότερα, έπιασα και πάλι το συμπόσιο, αλλά αυτή τη φορά στάθηκα στα λόγια της Διοτίμας. Σας παραθέτω λίνκ με την καλύτερη μετάφραση που βρήκα, για να τη διαβάσει όποια θέλει
http://www.greek-language.gr/Resources/ancient_greek/anthology/literature/browse.html?text_id=315
Ο έρωτας κατά τη Διοτίμα δεν είναι πανέμορφος θεός, σοφός και παντοδύναμος. Ούτε θνητός είναι πάλι, αλλά ένας δαίμων ρακένδυτος και πανούργος, μεταξύ σοφίας και ανοησίας, ένδειας και πλούτου. Αυτός είναι ο έρωτας που περιγράφουν η Λιμπ και η Αντζυ. αρρώστια το είπατε και μεταξύ μας, μοιάζει, σε κάνει να βιώνεις ανυπέρβλητη χαρά και απύθμενο πόνο. Ο,τι κερδίζει ο Ερωτας, είναι καταδικασμένος από τη διττή του φύση να το χάνει, αλλά να το κερδίζει ξανά, πάλι απο τη φύση του. Μέχρι εδω, η Διοτίμα, δίνει πόντους στο δίδυμο Λιμπ και Αντζυ, είναι γεγονός. Στην αρχή της κουβέντας της όμως, λεει οτι ο Ερως είναι μέγας δαίμων και η αποστολή του είναι ουσιαστικά, "Να διερμηνεύει και να μεταφέρει στους θεούς όσα προέρχονται από τους ανθρώπους, και στους ανθρώπους όσα προέρχονται από τους θεούς: τις δεήσεις και τις θυσίες των μεν, τις εντολές και τις ανταποδόσεις των δε. Και καθώς βρίσκεται στη μέση μεταξύ των δύο συμπληρώνει το κενό, ώστε το σύμπαν να αποτελεί ένα αδιάσπαστο σύνολο."
!!!!!!! Ναι, έρωτας είναι να είσαι στα πατώματα, να υποφέρεις και να πετάς ταυτόχρονα στα ουράνια, να χάνεσαι στην παρουσία και την απουσία του άλλου, αλλα αν τελικά ο έρωτας δε γίνει το μέσο για πλησιάσεις το θείο (ή το θείο εσένα) είναι απλά ένας δαίμονας εξόριστος, που τριγυρνά ξυπόλητος και μοιράζει πάθη. Η ολοκλήρωση, δεν είναι το τέλος του έρωτα, ούτε καν μια διαφορετική μορφή του, είναι πολύ απλά η ουσία "που συμπληρώνει το κενό", είναι η "Ιθάκη" που όσο υπέροχο κι αν ήταν το ταξίδι, αναζητούσες πάντα.
Για μένα πάντα ο Ερως θέλει την Ψυχή (άλλος υπέροχος μύθος, να σας τον πω καμιά φορά που θα έχετε αυπνίες ) χωρίς αυτήν είναι ενα κακομαθημένο πλάσμα, η Ψυχή θα αναζητά τον Ερωτα στα πέρατα του κόσμου για να νιώσει ολοκλήρωση. Και θα είναι οι δύο για πάντα ένα.
Υ.Σ όταν ρώτησα τον αντρα μου τι είναι έρωτας, γέλασε και μου είπε "μερικές κουταλίτσες ζάχαρη, στον πικρό καφέ της ζωής. Το είχα διαβάσει σε ένα λεύκωμα όταν πήγαινα 4η δημοτικού και δεν έχω διαβάσει τίποτα πιο έξυπνο" Έβαλα τα γέλια με την απάντηση και αυτός με φίλησε. Και ναι, 23 χρόνια μετά, κατάφερε να μου κόψει και πάλι την ανάσα
Είπαμε, τόσα χρόνια συνοδοιπόροι εδώ μέσα έχετε θίξει τόσα και τόσα, εμείς οι πιο καινούριες νιώθουμε σαν να περιδιαβαίνουμε σε διαδρόμους βιβλιοθήκης κι ανασύρουμε τόμους, φυσάμε τη σκόνη (πάντα αστερόσκονη) κι αποκαλύπτουμε θέματα διαμαντάκια!
Περιττό να συμπληρώσω κάτι σε ό,τι έχει ήδη γράψει η Ariel (σε συνεργασία με τον Πλάτωνα) κι ας κινδυνεύω να κατηγορηθώ ότι συμφωνώ μαζί της από συνήθεια...
Δεν φταίω εγώ αν ξέρει να διατυπώνει τις σκέψεις της τόσο καλά και να με καλύπτει και να έχει προηγηθεί και χρονικά!
Θα σχολιάσω μόνο το Υ.Σ.: Ariel, ΣΕ ΖΗΛΕΥΩ! Όχι γι' αυτό που εισπράττεις από τον επί τόσα χρόνια σύ-ζυγό σου, αλλά περισσότερο για την αρετή σου να αντιλαμβάνεσαι κι αναγνωρίζεις τη χειρονομία του και την τόλμη σου να ανταποκρίνεσαι ψυχή τε και σώματι. Τα χαρακτηριστικά των γνήσια ελεύθερων ψυχών που ξέρουν τι σημαίνει να ερωτεύεσαι, τι σημαίνει ν' αγαπάς, χωρίς η διάσταση του χρόνου να βάζει όρια. Άλλωστε ο χρόνος είναι μια "σύμβαση" για ό,τι είναι φθαρτό, πεπερασμένο, το θείο δεν επιδέχεται χρονικούς περιορισμούς.
Υ.Γ. Ο Κάλβος ήταν πάντα η αδυναμία μου στο σχολείο...
ever fixed mark
stardustia- Terry Lover
- Αριθμός μηνυμάτων : 3927
Ημερομηνία εγγραφής : 15/09/2016
Τόπος : ...and let me play among the stars!
Χιούμορ : μμμμμ;!
Θεούλη μου, μην ξεχάσω να σε ξαναευχαριστήσω που έχεις στείλει την Ariel κλπ. κλπ. κλπ.
ever fixed mark
stardustia- Terry Lover
Είναι κάποιες μέρες που η απογοήτευση και η κακοθυμία με καταβάλουν. Τότε αισθάνομαι κενή και ανόητη και δειλή και δεν βρίσκω τίποτα πάνω μου που να μου αρέσει. Το έχετε πάθει όλες, ετσι δεν είναι; Εγω όμως είμαι τυχερός άνθρωπος. Πάντα όταν είμαι στις μαυρες, μου θα βρεθεί κάποιο μαγικό πλάσμα που θα ξεθάψει απο το χρονοντούλαπο μια καλή στιγμή μου. Και θα την φέρει στην επιφάνεια τόσο φυσικά, που θα αναγκαστώ να την αναγνωρίσω και να χαμογελάσω και πάλι.
Σήμερα το μαγικό μου πλάσμα ήσουν εσυ Σταρ. Τυχαία, έγραψες για να με κάνεις να χαμογελάσω, αλλά το είπα, η τυχη μου είναι καλή! Όπως βλέπεις, μάλλον εγώ πρέπει να ευχαριστήσω για την παρουσία σου.
Σήμερα το μαγικό μου πλάσμα ήσουν εσυ Σταρ. Τυχαία, έγραψες για να με κάνεις να χαμογελάσω, αλλά το είπα, η τυχη μου είναι καλή! Όπως βλέπεις, μάλλον εγώ πρέπει να ευχαριστήσω για την παρουσία σου.
ariel- Terry Total Freak
- Αριθμός μηνυμάτων : 16943
Τόπος : Gyth Argen
Χιούμορ : think so??
stardustia- Terry Lover
Σελίδα 4 από 4 • 1, 2, 3, 4
Σελίδα 4 από 4
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ Νοε 13, 2024 6:10 pm από ariel
» Ειναι αγχολυτικη η μικρη ξανθια;
Δευ Νοε 11, 2024 7:38 pm από ariel
» Με ποιον πιστεύετε οτι καταλήγει η Κάντυ στο τέλος;
Τρι Νοε 05, 2024 5:09 pm από ariel
» Τα ομορφότερα Fan Arts
Κυρ Οκτ 27, 2024 10:12 am από Marianna Blue Lagoon
» Γιορτινό Theme
Κυρ Οκτ 06, 2024 8:28 am από Marianna Blue Lagoon
» Κουίζ καντυ
Κυρ Σεπ 15, 2024 12:38 pm από Marianna Blue Lagoon
» Casting...
Δευ Απρ 15, 2024 10:52 pm από ariel
» Τερρο-Δωράκια
Πεμ Μαρ 21, 2024 4:46 pm από Marianna Blue Lagoon
» Ο ΑΝΤΟΝΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ Ο ΑΛΜΠΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.ΑΡΑΓΕ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΟΥΙΛΛΙΑΜ?
Τετ Μαρ 13, 2024 4:06 am από Marianna Blue Lagoon
» Οι ήρωες της Κάντυ και οι άλλοι.
Δευ Μαρ 11, 2024 10:17 pm από ariel
» ποιο πιστευετε οτι είναι το αγαπημενο ποτο του τερρυ;
Σαβ Μαρ 09, 2024 7:05 am από Marianna Blue Lagoon
» Εξώφυλλά του περιοδικού από διάφορες χώρες
Δευ Δεκ 04, 2023 5:12 pm από Marianna Blue Lagoon
» Ο χωρισμός. Επιλογή ή πεπρωμένο;
Παρ Μάης 26, 2023 4:34 pm από Marianna Blue Lagoon
» Ελληνική Έκδοση του περιοδικού
Τετ Φεβ 15, 2023 1:49 pm από Marianna Blue Lagoon
» Σχολια για τις Τερρο-δημιουργιες!
Τρι Ιαν 31, 2023 2:01 pm από Marianna Blue Lagoon
» Χριστουγεννιάτικα αβαταρ
Σαβ Δεκ 10, 2022 2:55 pm από Marianna Blue Lagoon
» Σχόλια για "Μετά από εκείνη τη νύχτα"
Τετ Ιουν 29, 2022 9:12 am από ΜΙΜΙ
» Σε ποιο επεισόδιο βρίσκετε πιο όμορφο τον Τέρρυ ?
Τετ Μάης 25, 2022 12:22 pm από Marianna Blue Lagoon
» Μετά από εκείνη τη νύχτα.
Παρ Μάης 06, 2022 12:00 pm από bettina
» Σχολια για ''η εποχη των ασφοδελων - the season of daffodils (by josephine hymes)
Τετ Σεπ 15, 2021 12:21 pm από stardustia